BIVŠI HDZ-OV BROJ 2

Milijan Brkić ispao iz Plenkovićeve križaljke

10.10.2016 u 16:00

Bionic
Reading

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić ispao je, barem zasad, iz svih kadrovskih križaljki novog šefa stranke i budućeg predsjednika Vlade Andreja Plenkovića. Za Brkića mjesta neće biti u Vladi, ali ni na najvažnijim pozicijama u Saboru

Milijan Brkić neće biti jedan od potpredsjednika Sabora, a neće biti ni šef Kluba zastupnika HDZ-a. Danas nam nije želio komentirati medijske napise da neće voditi HDZ-ov klub u Saboru.

U HDZ-u službeno nisu željeli ništa reći o Brkićevoj sudbini u novoj kadrovskoj križaljci, ali su nam neslužbeno potvrdili kako će šef Kluba zastupnika HDZ-a vjerojatno postati Branko Bačić (ministar zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva u Vladi Jadranke Kosor).

'Zamjenik predsjednika stranke Milijan Brkić već je neko vrijeme u zavjetrini. Koju će funkciju imati u Saboru, znat će tek nakon razgovora s predsjednikom stranke Andrejem Plenkovićem. Vjerojatno će Brkić biti na čelu jednog od saborskih odbora', poručili su nam neslužbeno iz HDZ-a.

Ako zamjenik predsjednik HDZ-a Brkić ostane bez ijedne važne funkcije u novoj administraciji budućeg premijera Andreja Plenkovića, bit će to velik udarac za njega jer je za ere Tomislava Karamarka bio HDZ-ov Broj 2. Brkić figurira i kao čovjek koji ima vrlo veliku političku težinu na terenu, među članstvom HDZ-a.