karneval u imotskom

Miletić ocijenio sramotnim karnevalsko spaljivanje istospolnog para

24.02.2020 u 14:46

Bionic
Reading

Predsjednik IDS-a Boris Miletić ocijenio je u ponedjeljak sramotnim i morbidnim događaj s karnevala u Imotskom gdje su spaljene lutke istospolnog para s djetetom

'Ovo nema nikakve veze s karnevalskim slobodama i političkom satirom, to je najprizemniji primjer govora mržnje i netolerancije prema seksualnim manjinama. Nema nema opravdanja za primitivizam', naveo je predsjednik IDS-a u priopćenju za javnost.

Pozvao je nadležna tijela da se hitno pozabave tim incidentom jer je, smatra, 'krajnje vrijeme da se naša država i društvo suoče s eskalacijom mržnje u Hrvatskoj'.

Osvrnuvši se na karnevalsku tradiciju spaljivanja krivca za sve nedaće, Miletić je poručio da istospolni par koji želi udomiti dijete nije nikome kriv. Upravo suprotno, drži on, 'promijenio je život na bolje jednom od 1100 nezbrinute djece u Hrvatskoj'.

Miletić je naglasio da su svi oni koji se osjećaju isključeno uvijek dobrodošli u Istru.

'I po pitanju udomljavanja djece, Istra pokazuje da je drukčija od drugih, što potvrđuju i rezultati istraživanja javnog mijenja koje je provela agencija Promocija plus za HRT, prema kojima čak 83,3 posto biračkog tijela IDS-a podržava udomljavanje djece kod istospolnih parova', zaključio je Miletić dodavši kako se 'Hrvatska mora konačno osvijestiti'.

'Pred Hrvatskom je dug put rušenja predrasuda, ali to je jedini ispravan put', poručio je.