neće dati glas

Miletić o obuci ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj: Glasat ću protiv. Ponosan sam na to

15.12.2022 u 14:45

Bionic
Reading

Saborski klubovi Mosta i Hrvatskih suverenista opetovali su u četvrtak kako neće glasovati za odluku o obuci ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj u sklopu misije EUMAM, a za koju je potrebna dvotrećinska većina, odnosno 101 glas

Klub Mosta će glasovati protiv toga da vojska druge zemlje, koja nije članica NATO saveza i EU, dolazi na obuku u Hrvatsku, najavio je Marin Miletić u saborskom govoru na slobodnu temu i dodao kako je Klub „ponosan na to“.

„Mi se ne bojimo nikoga, ne skrivamo se iza igrača sjena, iza globalističkih struja, pandemijskih interesnih skupina“, rekao je zastupnik uoči sutrašnjeg izjašnjavanja. I Marijan Pavliček ponavlja da Suverenisti neće biti za odluku. Pavliček: Zastupnici koji će glasovati za odluku su žetoni

„Mi štitimo interes hrvatskog naroda, oni će sutra glasovati (za odluku) će biti žetoni, pravi žetoni Andreja Plenkovića“, izjavio je zastupnik i dodao da se takvi zastupnici „igraju vatrom“.

„Ako u sljedećih godinu, dvije padne neka bomba, digne se netko u zrak, ode turistička sezona, vi ćete biti odgovorni, vi koji sutra budete ovo podržali“, ocijenio je. Smatra kako bi se odlukom o obuci ukrajinskih vojnika Hrvatska izložila dodatnim sigurnosnim rizicima, koji joj nisu potrebni.

  • +5
Nastavak sjednice Sabora 15. prosinca Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadić

„Andrej Plenković je i danas ograđen, kao i Markov trg, štite ga policijske snage nakon pokušaja atentata jer se boji za vlastiti život i sigurnost, a ovdje, ovakvom odlukom želi sigurnost cijele nacije izložiti dodatnim rizicima, to nećemo dopustiti“, rekao je.