besramne karijere

Miletić: Kako je moguće da u našoj državi mladac od 24 godine kupi Lamborghini

03.05.2023 u 12:27

Bionic
Reading

Oporbeni saborski zastupnici na početku sjednice u srijedu osvrnuli su se na način poslovanja u Hrvatskoj, na to kako oni umreženi s određenim strukturama besramno grade karijere, a mladi s druge strane pitaju isplati li se pošteno raditi

„Kako je moguće da u našoj državi mladac od 24 godine kupi Lamborghini od 2,8 milijuna kuna, moguće je ako ti je majka predsjednica Upravnog vijeća bolnice u Varaždinu, a otac bivši saborski zastupnik HDZ-a i istaknuti HDZ-ovac”, kazao je u slobodnom govoru Marin Miletić (Klub Mosta).

„Mladi (Filip) Mihalić je osuđen za krivotvorenje novca i ima prijavu za silovanje i tom mladom lavu HDZ-a država daje milijunske poslove, to je ta Hrvatska, duboko koruptivna nepotistička država”, ustvrdio je Miletić dodavši da s druge strane oni pošteni s 24 godine studiraju, konobare, rade na poljima da bi kupili traperice.

Govoreći o poduzetništvu u Hrvatskoj Stephen Nikola Bartulica (Klub Domovinskog pokreta) ustvrdio je kako država stvara dobitnike i gubitnike. Naveo je primjer tvrtke koja je za vrijeme pandemije od nula kuna došla u jednoj godini do 800 tisuća eura, ostvarila rast od preko 2000 posto.

„Tako se posluje u Hrvatskoj i kako će mladi ljudi razmišljati jel se isplati pošteno i strpljivo graditi karijeru i raditi ili se umrežiti s određenim strukturama i besramno iskoristiti nevolju”, kazao je .

Marijana Puljak (Klub Centra i GLAS-a) osvrnula se na najavljenu poreznu reformu kazavši da to nije nikakva reforma već „pretakanje iz šupljeg u prazno” i „obračun s najvećim gradovima u kojima ne vlada HDZ” te poručila :„Ne vjerujte HDZ-u ni kada darove nosi”.

S jedne strane kažu kako povećavaju plaće radnicima, a s druge strane dižu cijene , odnosno najavljuju povećanje trošarina na gorivo što će dovesti do rasta cijena svih ostalih proizvoda i usluga, rekla je Puljak i zaključila kako će se veliki dio rasterećenja plaća vratiti u državnu blagajnu kroz porez na potrošnju.