ids

[VIDEO] Miletić: Građani u nedjelju za normalniju, progresivnu i tolerantnu Hrvatsku

  • I. I. / Hina
  • Zadnja izmjena 02.07.2020 14:44
  • Objavljeno 02.07.2020 u 14:43
Bionic
Reading

Predsjednik IDS-a Boris Miletić poručio je u četvrtak da građani ove nedjelje na izborima glasaju za normalniju, progresivnu, otvorenu i tolerantnu Hrvatsku, za decentralizaciju bez koje nema razvoja i koja znači snažniju i samostalniju Istru

Ustvrdivši kako je IDS vodio izrazito afirmativnu i konstruktivnu kampanju, jer Hrvatskoj trebaju suradnja, iskoraci i konstruktivna rješenja za ova zahtjevna vremena, Miletić je još jednom ponovio kako Istra mora ostati zasebna regija. Decentralizacija zemlje je apsolutni preduvjet za bilo kakav gospodarski napredak, a IDS će se uvijek zalagati za digitalizaciju svih javnih usluga uz jačanje transparentnosti i ubrzavanje rada pravosuđa.

Istra je danas najrazvijenija hrvatska regija i korak ispred drugih, a to znači samo jedno - da moramo biti još bolji i trčati još brže, rekao je Miletić na konferenciji za novinare dodavši kako upravo Istra može biti pokretač promjena za cijelu Hrvatsku.

'Hrvatskoj treba 'novo normalno' jer danas je normalno da smo najgori u EU po gotovo svim ekonomskim pokazateljima, normalno je da imamo izbore usred ljeta i pandemije i da svega trećina hrvatskih maturanata misli da je NDH bila fašistička država. Da, Hrvatskoj treba 'novo normalno'', ustvrdio je Miletić. Potpredsjednik IDS-a i gradonačelnik Poreča Loris Peršurić spomenuo je sjajne turističke brojke u Istri proteklog vikenda istaknuvši kako je broj dolazaka proteklog vikenda bio gotovo na lanjskoj razini.

'U tri dana imali smo svega 6 posto manje turista nego lani, a noćenja dosežu 57 posto, što je mnogo više od očekivanja koja su se kretala na maksimalnih 40 posto', kazao je Peršurić.