problemi u epidemiji

Miletić: Bolnice su prepuštene same sebi, a Ministarstvo zdravstva okreće glavu

15.04.2021 u 13:33

Bionic
Reading

Pulski gradonačelnik Boris Miletić poručio je u četvrtak kako su bolnice u ovoj teškoj situaciji s pandemijom prepuštene same sebi, a Ministarstvo zdravstva "okreće glavu".

"Sustav je preopterećen, covid bolesnici zahtijevaju dvostruku njegu i bolnica je pod velikim teretom, to je apsolutno činjenica. Najveći problem je što država ne podmiruje svoje obaveze i ne pruža podršku bolnici koja je pod ogromnim pritiskom. To je slučaj i s nekim drugim bolnicama", istaknuo je Miletić u priopćenju.

Podsjetio je i kako su prošli mjesec bile upitne plaće zaposlenicima u bolnici te sama opskrba.

Osim toga, navodi, država ne dozvoljava dodatno zapošljavanje u pulskoj bolnici.

"Ljudi ima, ali država ne da da ih se zaposli. Mi ćemo kao Grad i Županija napraviti sve da pomognemo, to nije upitno, ali država mora osigurati da sustav funkcionira. Bolnice su u ovoj teškoj situaciji prepuštene same sebi, a Ministarstvo zdravstva okreće glavu", naglasio je gradonačelnik Miletić.

Dodao je i kako "bilo kakav oblik volontiranja mora biti organiziran i ciljan".

"Ne mislim da se građani trebaju uključivati, osim da poštuju mjere i da izbjegavaju situacije zbog kojih bi mogli završiti u bolnici. Mi ćemo se uključiti maksimalno, ali prava adresa je Vlada koja ne ispunjava svoje obaveze i koja odbija zaposliti nove kadrova čime bi se rasteretilo medicinsko osoblje", zaključio je pulski gradonačelnik Boris Miletić.