prvi politički intervju

Mile Kekin: Nikada nisam bio političar; po svjetonazoru sam uvjereni ljevičar i antifašist i to treba braniti

  • Autor: I. Ba.
  • Zadnja izmjena 10.06.2020 19:00
  • Objavljeno 10.06.2020 u 19:00
Mile Kekin

Mile Kekin

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Već dugi niz godina sam politički aktivan, kroz pjesme i intervjue se nisam libio reći što mislim, pratim što se događa i vidim da nam nije bolje, kaže pjevač grupe Hladno pivo Mile Kekin koji će se naći na listi lijevo-zelene koalicije predvođene platformom Možemo! u 7. izbornoj jedinici

'Puno putujem diljem regije, vidim koliko zaostajemo za Slovencima, Maribor ima više solarnih panela od cijele Hrvatske. To se u meni nakupilo, a kap koja je prelila čašu je bio potres i kada smo shvatili da smo ostavljeni sami sa sobom', rekao je Mile Kekin, pjevač grupe Hladno pivo u svojem prvom velikom političkom intervju za N1 televiziju koji će se kao kandidat naći na listi lijevo-zelene koalicije predvođene platformom Možemo! u 7. izbornoj jedinici.

Ako mu preferencijalni glasovi omoguće ulazak u Sabor, Kekin kaže, razmislit će, no ozbiljan je i želi podržati platformu kojoj vjeruje i ljude koje zna još od prosvjeda iz Varšavske.

'Oni su iskreni, idealisti, žele nam bolji život, a ako do toga dođe, razgovarat ću sa ženom i odlučiti što dalje'.

Kaže kako moramo izići iz 'mantre da ljudi ne mogu ništa promijeniti' te da smo to vidjeli kada je zaustavljen 'katastrofičan GUP'.

Vjeruje da Možemo! neće ostvariti samo rezultat u Zagrebu jer imaju kandidate u svih 10 izborih jedinica, a diljem Hrvatske, situacija je ista.

'Gdje god dođemo imamo lokalnog moćnika kojeg je bolje slušati ako želite uspjeti. Najveće postignuće HDZ-a je to što su zarazili društvo apatijom, nitko ne vjeruje da nešto može promijeniti', smatra Kekin i dodaje da je i mladima već dosta u politici gledati ista lica još od pelena.

Sličnosti s Miroslavom Škorom odbacuje: 'Nikada nisam bio političar, ja se nisam mijenjao, nisam nikada poricao što sam bio prije. Ja sam po svjetonazoru uvjereni ljevičar i antifašist i to treba braniti, ne znam gdje bi bilo sličnosti'.

O svakoj se odluci konzultira sa suprugom koja se također uključila u politiku koja je na istoj listi kao i on.

'Ne smijemo dopustiti da se ovim poslom bavi isključivo ekipa koja se dosad bavila jer ne znam kako ćemo tome stati na kraj...Supruga i ja smo uspješni u svojim poslovima, ona je liječnica na Rebru i nema skrivenih drugih namjera osim da pomogne društvu u kojem živimo', rekao je Kekin.

Politikom se odlučio baviti, kaže, iz samoobrane, više nije mogao biti kroničar.

'Pozivam sve druge da ne bježe od politike, znam da su nam je zgadili, no moramo se baviti njome da se ona ne bavi nama. Ne bih volio da radikalno desne struje zauzmu ključne položaje u ovom društvu'.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!