POLITOLOG U NEVOLJI

Milardoviću hakiran Gmail, sve prijavio policiji

23.01.2015 u 20:30

Bionic
Reading

Politolog Anđelku Milardoviću danas je hakiran je račun na servisu Gmail. Ostao je, kaže, bez sve korespodencije odnosno nekoliko tisuća poruka. Slučaj je prijavio MUP-ovom odsjeku za visokotehnološki kriminalitet

'Negdje prije podne iz bijeloga svijeta mi je stigao mail, koji je ujedno poslan svim adresama s kojima sam komunicirao u posljednjih četiri godine, da sam u Engleskoj izgubio novčanik i da tražim da mi se preko Western Uniona pošalje novac kako bih se izbavio iz situacije. Puno ljudi me je nazivalo i raspitivalo o čemu se tu radi', ispričao nam je Milardović.

Nakon toga požurio je kod IT stručnjaka u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici, gdje radi u sobi za istraživače, koji su mu promijenili lozinku. Gmail mu se nakon toga otvarao, ali na arapskom jeziku.

'IT stručnjak je to uz pomoćne alate uspio otkloniti. Problem je dalje u tome što smo nakon dvije promjene lozinki vidjeli da su nestali svi podaci odnosno korespondencija među kojima ima i one veoma bitne, koja se tiče društva u kojemu živimo', rekao nam je Milardović koji se boji da su mu svi mailovi pobrisani ili pokradeni.