VICEVI S KORČULE

Milanović žestoko po Grabar Kitarović: Igra providne duple pasove s beogradskom čaršijom

12.09.2019 u 11:51

Bionic
Reading

Predsjednički kandidat SDP-a Zoran Milanović nalazi se na Korčuli, odakle je komentirao predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović i njezino pismo upućeno Miloradu Pupovcu, kao i druge aktualnosti na političkoj sceni

Milanović je rekao da izgleda da se odnos SDSS-a i Vlade smirio te da će nastaviti zajednički rad.

'I baš kad se smirilo, eto nje (predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, op.a.). Milorad Pupovac je rekao što je rekao, nekome je to normalno, nekome nije, a ona mu prijeti. Gledam te providne duple pasove između beogradske čaršije i njihovih prijatelja ovdje', rekao je Milanović, prenosi N1.

Prisjetio se nenajavljenog pokušaja ulaska 11 pripadnika Vojske Srbije u Hrvatsku, za koje Milanović kaže da se radilo o 11 balavaca i da cijela priča odgovara Vulinu, Vučiću i Grabar Kitarović jer se tada ne priča o onome o čemu se treba pričati.

'Ovo je borba za dušu Hrvatske, a ono što rade Kitarović i drugi u dealu s Beogradom, s čaršijskim nacionalistima, koji su terorizirali ove prostore u proteklih sto godina, kad budem predsjednik, kad me izaberu, bit će normalnije', rekao je Milanović.

Predsjednici je dao i prijedlog da pročita knjigu 'Razmo u skitnji' autorice Astrid Lindgren, a koja je napisala i poznatu 'Pipi Dugu Čarapu'.

'To nek' si pročita. Ima dosta simbolike oko političkih skitanja', rekao je Milanović.

  • +6
Zoran Milanović Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Upitan je i za komentar izjave premijera Andreja Plenkovića, koji je za njega rekao da ima 'kompleks poraza', a Milanović je odgovorio da je rekao da je bolje za njega da šuti i ostat će pri tome.

'Ako pobijedim, bit će mi najbolji suradnik, skupa s Bandićevim žetonima, jer ja ću biti predsjednik, a on premijer', rekao je Milanović.

Bivši predsjednik SDP-a i kandidat za predsjednika države komentirao je i ambicije Mire Kovača da zasjedne na čelo HDZ-a.

'Bio sam predsjednik SDP-a i ja se u toj stranci mogu pojaviti, ona mi pomaže. U HDZ-u bivši predsjednici imaju sudbinu članova dinastije Romanov', poručio je Milanović.