SREDIŠNJI PREDIZBORNI SKUP

Milanović u Vukovaru podupro Željka Sabu

23.05.2009 u 15:18

Bionic
Reading

SDP Hrvatske održao je danas u Vukovaru središnji predizborni skup za drugi krug lokalnih izbora u tom gradu, a bio je nazočan i predsjednik stranke Zoran Milanović, dajući potporu SDP-ovom kandidatu za vukovarskog gradonačelnika Željku Sabu

Milanović je istaknuo kako Vukovar konačno mora početi živjeti sam, bez pomoći središnje vlasti u Zagrebu.

'Cilj nam je da se Vukovar, na pragu punoljetnosti, počne konačno brinuti sam o sebi bez da mora za svaku kunu moliti HDZ-ovu vlast u Zagrebu', kazao je Milanović na skupu održanom u kinodvorani u gradskoj četvrti Borovo naselje.

Opovrgnuo je tvrdnje da bi SDP, ako dođe na vlast, ukinuo vjeronauk u školama.

'Ne ukidamo vjeronauk. Nikada to ne bismo učinili, ali ukidamo lopovluk i govor podjela kakav potencira HDZ. To mijenjamo i počinjemo u Vukovaru za tjedan dana', rekao je.

Obraćajući se članovima i simpatizerima SDP-a, kandidat za vukovarskog gradonačelnika Željko Sabo naveo je kako je na izborima za Gradsko vijeće Vukovara, održanim 17. svibnja, SDP pojedinačno dobio najviše mandata u Gradskom vijeću, 13, a HDZ 11.

Sabo je posebice pozdravio nazočne čelnike vukovarskih organizacija Nove srpske stranke, HDSSB-a i HNS-a, koji su mu, kako je rekao, došli izraziti potporu uoči drugog kruga izbora za vukovarskog gradonačelnika.

U prvom krugu izbora za Gradsko vijeće Vukovara Željko Sabo je dobio 34,64, a kandidat koalicije HDZ-HSP-HSU-HSS-HSLS za vukovarskog gradonačelnika Damir Barna, koji je također ušao u drugi krug, 46,12 posto glasova.

Prije dolaska u kinodvoranu u Borovu naselju predsjednik SDP-a Zoran Milanović prošetao je gradskim središtem, obišao vukovarsku tržnicu te se susreo s građanima.

Komentirajući u razgovoru s novinarima rezultate prvog kruga lokalnih izbora, Milanović je kazao kako je tjedan dana nakon izbora jasno da je 'HDZ potučen u velikim gradovima u kojima se ubire najviše novca', a koji, kako je kazao, 'Vlada ne zna trošiti, što se prema njegovom mišljenju, najbolje vidi u Vukovaru'.

Predsjednik SDP-a kazao je i kako stranka u drugom krugu ide 'na pobjedu u Splitu, Dubrovniku, Šibenku, Trogiru, Velikoj Gorici, Opatiji te u Vukovaru', kao i u 'županijama u kojima još nije uspjela', ustvrdivši da su za SDP lokalni izbori uspješni.