OPTUŽBE ZA KORUPCIJU

Milanović se živopisno oglasio o Komadini i Rajku Ostojiću

03.02.2016 u 10:57

Bionic
Reading

Nakon prisege u Saboru, predsjednik SDP-a Zoran Milanović komentirao je izjavu Zlatka Komadine koji je u emisiji Veto televizije Jabuka kazao da je morao otići s mjesta ministra jer se razbolio zbog Milanovića te progovorio o optužbama za korupciju nakon što je ustvrdio da je SDP pomogao Rajku Ostojiću u pohodu na čelo klinike Rebro

O Komadini Milanović kaže: 'To je daleko od istine kao Alfa Centauri od zemaljske kugle. To je bilo prije samo četiri godine, prema tome svatko to može jasno provjeriti. Na kraju krajeva ta je ostavka napisana i potpisana i za dva mjeseca gospodin Komadina bio je na konvenciji kao da mu se ništa nije dogodilo. A zašto je otišao iz vlade? Mislim da je to svima jasno.'

Objasnio je i svoju izjavu o Rajku Ostojiću za kojeg je u intervjuu na Yammatu kazao da je 'dobio stravično puno od SDP-a, i u stranci i na Rebru'.

'Imate taj jedan krug odlikaša s Rebra koji se bave politikom da bi se bolje promovirali u hijerarhiji i strukturama državnih klinika u kojima se troše milijarde kuna poreznih obveznika, a ništa se ne radi. Tek zadnjih godinu dana smo vidjeli da se mogu napraviti rezultati i u Rijeci i u Zagrebu, kada se taj jedan incestuozno-familijarni odnos liječnika svih boja koji upravljaju vašim novcem svede na poslovnu logiku, zaštitu prava pacijenata i na dobre poslovne rezultate', rekao je Milanović.

Upitan da su neki to protumačili kao političku korupciju, Milanović je rekao da o tome nema govora. 'Ako nemaju povjerenja u njega, neka ga smijene. Šefovi klinika upravljaju stotinama milijuna kuna novca poreznih obveznika. To nisu liječnici, to su menadžeri, liječnici liječe ljude po Hipokratovoj zakletvi i kao sveučilišni nastavnici na Medicini obrazuju nove naraštaje liječnika. Ravnatelj klinike je top menadžer. Ako ja odgovaram za reforme, meni odgovara ministar, a ako ministru odgovara šef Rebra, predstojnik klinike je što? Neovisni profesionalac? Gospodin Reiner bio je predstojnik klinike i opstruirao je sve promjene. To nije zdravo. Na takva mjesta dolazi se političkom odlukom i tu se radi o stotinama milijuna kuna. Ali ne znam detalje', rekao je Milanović.