sjećanja kreatora hrvatske politike

Milanović primio autore knjige 'Diplomatski pečat – sasvim osobno'

07.02.2022 u 13:56

Bionic
Reading

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je u ponedjeljak u Uredu predsjednika autore knjige „Diplomatski pečat – sasvim osobno“, koja obuhvaća 105 kratkih osobnih priča i sjećanja diplomata koji su bili kreatori i akteri vanjskih politika Republike Hrvatske

Autori knjige diplomatskih memorija su profesor međunarodnih odnosa i diplomacije, rukovoditelj Središnjega ureda za međunarodne odnose i održivi razvoj Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Goran Bandov, novinarka i urednica u redakciji vanjske politike HTV-a Jelena Perleta i reporterka, komentatorica i urednica vanjske politike na Novoj TV Ivana Petrović.

Knjiga „Diplomatski pečat – sasvim osobno“ predstavljena je uoči obilježavanja 30. obljetnice međunarodnoga priznanja Republike Hrvatske, a obuhvaća 105 kratkih osobnih priča i sjećanja diplomata koji su bili kreatori i akteri vanjskih politika RH, doajena diplomacije, hrvatskih predsjednika, predsjednika vlada, ministara vanjskih poslova i europskih integracija, veleposlanika i generalnih konzula.

Uz predsjednika Milanovića na sastanku je bio savjetnik predsjednika Republike za vanjsku i europsku politiku Neven Pelicarić, navodi se u priopćenju iz Ured predsjednika RH.