O ČEMU JE GOVORIO LINIĆ

Milanović: Priča o većem PDV-u je izmišljena!

24.10.2013 u 18:53

Bionic
Reading

Premijer Zoran Milanović izjavio je u Bruxellesu da hrvatska vlada nikada nije razmišljala o povećanju PDV-a, samo nekoliko dana pošto je ministar financija Slavko Linić rekao da radi smanjenja proračunskog manjka ne isključuje mogućnost povećanja PDV-a

Uoči redovitog summita Europske unije Milanović je razgovarao s novinarima, a začudio se na pitanje o prekidu pregovora s MOL-om.

'Ne znam odakle vam ta informacija. Odgoda i prekid nije isto. Valjda bih ja kao premijer trebao znati da je do toga došlo jer o tome odlučuje Vlada. To je netko izmislio', uvjerava premijer.

Milanović je rekao kako će se sigurno sresti s mađarskim premijerom Orbanom, ali da ni o čemu neće službeno razgovarati.

'Pregovarački tim je definiran od strane Vlade i zna se tko je u njemu i tko ga vodi. OK, mi možemo neformalno razgovarati o svemu, ali to je neformalno', zaključio je priču o ovoj temi Milanović.

A kakvo je njegovo mišljenje o prekomjernom deficitu? Što nas čeka dogodine?

'Kao što je rekao ministar financija, dugove moramo vraćati. Ali, to nećemo raditi povećanjem poreza. Netko je opet izmislio povećanje PDV-a. O tome nikad nije bilo govora. Međutim, Hrvatska će se morati početi ozbiljnije ponašati nego se ponašala dosad. Građani moraju znati da smo u zahtjevnoj, ali ne i bezizlaznoj situaciji', kaže Milanović i nastavlja:

'Ukupno porezno opterećenje je palo, jedino je rastao PDV i zbog toga se ispričavamo građanima. No, to je jedino što je raslo, sve drugo je padalo. Svi drugi porezi i parafiskalni nameti su manji'.