IMA LI KOGA OSIM KOMADINE?

Milanović predao kandidaturu za šefa SDP-a, Starešinić odustala

29.01.2016 u 15:59

Bionic
Reading

Zoran Milanović potpisao je i predao kandidaturu za predsjednika SDP-a te je poručio da 'nudi svoju energiju, znanje, borbenost i iskustvo, koje već osam godina dijeli i želi tako i nastaviti'. Nešto ranije, od potencijalne kandidature za predsjednicu SDP-a odustala je njegova stranačka kolegica Zrinka Starešinić poručivši da nije bila ničiji 'zec'

'Odustajem od svoje potencijalne kandidature za predsjednicu te se neću kandidirati niti za jedno mjesto u SDP-u', napisala je na svojem Facebooku Starešinić te zahvalila svima na pozivima i porukama podrške, kao i onima koji nisu podržali njezinu potencijalnu kandidaturu uz poziv 'svima koji imaju želju, hrabrost i ludost da se kandidiraju'.

'Puno vas se zapitalo čija sam? Zoranova? Jakovinina? Komadinina? Ovim putem još jednom želim naglasiti: ja sam samo svoja, nisam bila 'zec' ili kako god vi to nazivali', istaknula je bivša pomoćnica ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine dodavši da je 'u rovovima već krenula prljava kampanja podcjenjivanja nje kao žene, a ona je, kaže, istaknula 'svoju moguću kandidaturu isključivo kako bi ohrabrila članove stranke i probudila proces demokratizacije'.

Dragi moji,ovom prilikom vas želim obavjestiti kako odustajem od svoje potencijalne kandidature za predsjednicu te se...

Posted by Zrinka Staresinic on Friday, 29 January 2016

Aktualni šef SDP-a i bivši premijer Zoran Milanović, koji se također na Facebooku pohvalio da je danas potpisao i predao kandidaturu za predsjednika SDP-a, borit će se tako, kako sada stvari stoje, samo protiv Zlatka Komadine, jednoga od potpredsjednika SDP-a i primorsko-goranskog župana, koji je prekjučer predstavio u Zagrebu u sjedištu stranke smjernice svoga programa 'Bolji SDP za bolju Hrvatsku', u kojima se zalaže za demokratizaciju i decentralizaciju SDP-a, ali i države.

Danas sam potpisao i predao kandidaturu za predsjednika SDP Hrvatske. Nudim vam svoju energiju, znanje, borbenost i iskustvo. To iskustvo već osam godina dijelim s vama i želim tako i nastaviti.

Posted by Zoran Milanović on Friday, 29 January 2016

Pravo kandidature za sve stranačke dužnosti imaju svi članovi SDP-a, a moraju ih podnijeti do kraja ovog tjedna. Podsjetimo, Glavni odbor SDP-a odlučio je da se prvi krug izbora za predsjednika stranke održi 2. travnja, a eventualni drugi krug 9. travnja.