predsjednik se opet oglasio

Milanović poklopio Banožića: Bio je na samo dva brifinga o obrani, imao je raznorazne isprike. Krstičević je uvijek našao vremena

  • Autor: N. S.
  • Zadnja izmjena 24.10.2020 17:09
  • Objavljeno 24.10.2020 u 16:59
Zoran Milanović - ilustracia

Zoran Milanović - ilustracia

Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Ured predsjednika Zorana Milanovića reagirao je u subotu popodne na izjave ministra obrane Marija Banožića koji je u petak izjavio da je na od šest brifinga o obrani ispričao svoje pristutvo samo sva puta jer je imao pripreme za NATO sastanak i obveze u Vladi

'Umjesto kvalifikacija kakve javnosti nudi ministar obrane Mario Banožić - da Predsjednik Republike iznosi ''potpune neistine'' – Ured predsjednika Republike Hrvatske nudi lako provjerljive činjenice o (ne)dolasku ministra Banožića na brifinge kod Predsjednika Republike na koje je pozivan skupa s načelnikom Glavnog stožera OSRH admiralom Robertom Hranjom koji je uvijek i došao', priopćeno je iz Ureda predsjednika.

'Činjenice kažu: ministar obrane bio je na brifingu samo 28. srpnja i 8. rujna, a nije došao 27. kolovoza, 24. rujna, 9. listopada i 23. listopada. Od šest poziva, na dva se odazvao, a za četiri je pronalazio raznorazne isprike i znao bi ih javiti Uredu predsjednika Republike, kao zadnji put, 45 minuta prije termina dogovorenog brifinga. I da, termini brifinga nisu bili uklesani u kamen, vodilo se računa da ministar ima i drugih obveza, pa se uvijek ostavljala mogućnost dogovora o terminu', piše u Milanovićevom priopćenju te se zaključuje:

  • +8
  • +5

Predsjednik Zoran Milanović održao je press konferenciju

Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

'Radi se o državnim poslovima za koje je ministar obrane relevantan sugovornik. Ministar Banožić većinom je ipak nalazio za sebe važnijeg posla od razgovora s Predsjednikom Republike i načelnikom GSOSRH. Valjda su i njegovi prethodnici imali obveza na istom poslu, ali i ministar Damir Krstičević i državni tajnik Tomislav Ivić, koji je jedno vrijeme obnašao dužnost ministra obrane, uspijevali su nekako naći vremena i dolazili su redovito na brifinge u Ured Predsjednika. Jer, ponovimo, radi se o državnim poslovima'.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!