NEZAVISNA LISTA KREGAR - SRIĆA

'Milanović podržava Bandića s figom u džepu'

23.04.2009 u 13:09

Bionic
Reading

Josip Kregar, Velimir Srića, sociolozi Dražen Lalić i Saša Poljanec Borčić te glumac Vili Matula, dio su ljudi koji će se naći na zajedničkoj nezavisnoj listi profesorskog dvojca u borbi za ulazak u zagrebačku Gradsku skupštinu na predstojećim izborima

'Naša lista je šarena jer nema članove stranačkih plemena. Na njoj će se sasvim sigurno naći Željko Brigljević, vlasnik tvrtke Makro Mikro, Ivana Nikolić, direktorica PR agencije indiGO Plavo, a simbolično smo na 51. mjesto, za razliku od nekih drugih stranaka, mi postavili akademika Vlatka Silobrčića', kazao je nositelj liste Velimir Srića, očito aludirajući na Bandića, kojeg je SDP postavio za fenjeraša na svojoj listi. Listu će u potpunosti predstaviti u nedjelju.

Srića, Lalić i Poljanec – Borčić ističu da su pristali biti na listi jer im je dosta manipulacija i prevara koje se javljaju posljednjih godina, a za koje niko ne odgovara. Dodaju da u Zagrebu vlada gospodarska i intelektualna kriza te da je vrijeme da se tiha većina pokrene.

'Svi mi smo se susreli s istim pitanjem kad smo ušli u ovu priču. Prijatelji i obitelj najčešće su nam govorili 'Jesi li ti normalan i što ti to treba?' Osobno, mogao sam otići i biti gost predavač u Kanadi, ali kad sam vidio da Kregar i Srića imaju petlju, odlučio sam im se pridružiti', kazao je Lalić.

Kažu da ciljaju na birače koji nisu izašli na prošle izbore, a takvih je u Zagrebu bilo 64 posto. Izađe li na izbore 50 posto ljudi, nezavisni su uvjereni da Kregar pobjeđuje u izboru za gradonačelnika, a zajednička lista sa Srićom za Skupštinu bit će među dvije najjače.

'Izađe li na izbore postotak kakav je bio na prethodnim izborima, onda treba reći da SDP i HDZ imaju više šanse za pobjedu, jer oni imaju discipliniranu vojsku glasača', naglasio je Srića i dodao da nikakvih pregovora s SDP-om na temu postizbornih koalicija nije bilo.

Za SDP tvrde da provodi licemjernu politiku jer, da nije tako, Bandić im ne bi bio na dnu liste za Skupštinu, dok HDZ nudi Jasena Mesića koji mu, prema njihovu mišljenju, ne može parirati.

'Milanović ne za što bi s Bandićem i zato ga podržava s figom u džepu. Kaže da je on za njega najbolji kandidat za gradonačelnika, a zatim mu je on zadnji na listi za Skupštinu. To je licemjerno i njima su interes samo fotelje, a ne stvarne potrebe građana. Mi nudimo treći put i vjerujemo da će ga građani prepoznati', zaključio je Srića.