'STVAR JE DRAMATIČNA'

Milanović: Opstruiraju se američki Bradleyi, s njima bi HV bio prejak. To je kao da činiš kazneno djelo nepružanja pomoći

29.12.2021 u 14:32

Bionic
Reading

Predsjednik Zoran Milanović tijekom obilaska Banovine na godišnjicu razornog potresa dotaknuo se i drugih tema, a jedna od njih bila je američka ponuda oklopnih vozila Bradley za Oružane snage RH. Milanović je prozvao ministra obrane Maria Banožića da opstruira nabavu tih vozila

'Događaju se čudne stvari, Amerika nam praktički na poklon nudi nešto što vojsci treba i to netko sustavno pokušava odbiti. Kad bi cijela hrvatska vojska bila opremljena takvim vozilima, bila bi prejaka. Onaj tko to opstruira, to je kao da činiš kazneno djelo nepružanja pomoći', kazao je Milanović.

'Netko ne želi da Hrvatska vojska dobije nešto što je bitno za obrambenu sposobnost zemlje', zaključio je predsjednik, optužujući i pojedine medije da 'rade po diktatu Vlade i Ministarstva obrane'.

'Jučer je bio sastanak kod premijera koji ili ne zna ništa… Tri i pol sata se priča o tome, a rok istječe krajem siječnja. Banožić je prije par dana dobio pismo iz Pentagona gdje ga se požuruje da donese tu odluku. Netko tko očito ima poslovne planove opstruira dar koji nam nudi SAD. To nije milijardu dolara, nego 150 milijuna.

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunić

Stvar je dramatična. Netko ne želi da HV dobije nešto što je bitno za obranu zemlje. Mi smo članica NATO-a, ljudi nam nude na dar nešto što je jako vrijedno, što za mali novac možemo pretvoriti u sustav koji će Hrvatskoj koristiti najmanje 20 godina i to netko opstruira. Neka taj netko zna da ga pratim i da znam više nego što misli da znam', rekao je Milanović, prenosi N1.

  • +7
Milanović posjetio je obitelj Norković u Novom Selu Glinskom Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj