redovne aktivnosti

Milanović obišao vojarnu u Udbini; pogledao obuku za razvoj vođa

06.05.2020 u 16:33

Bionic
Reading

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović posjetio je u srijedu vojarnu "Josip Jović" u Udbini

Tijekom boravka u Središtu za razvoj vođa “Marko Babić” Zapovjedništva za obuku i doktrinu “Fran Krsto Frankopan” Hrvatske kopnene vojske predsjednik je pratio provedbu redovitih aktivnosti u okviru programa obuke za razvoj vođa te temeljnu obuku za specijalna djelovanja koju provodi Zapovjedništvo specijalnih snaga, izvijestio je Ured predsjednika.

Pripadnici obiju postrojbi izveli su više taktičkih radnji i postupaka sukladnih njihovim zadaćama. Obuka je obuhvaćala brzo svladavanje višenamjenskog taktičkog tornja, svladavanje taktičkih prepreka timom u taktičkoj situaciji, uporabu vojno-radnih pasa, borilačke vještine te situacijsko gađanje osobnim naoružanjem.

Zapovjednik kopnene vojske general-bojnik Boris Šerić i zapovjednik Zapovjedništva specijalnih snaga brigadni general Perica Turalija prezentirali su predsjedniku Republike misiju, ustroj i temeljne zadaće svojih ustrojstvenih cjelina s naglaskom na planiranje, pripremu i provedbu obuke, stoji u priopćenju.

Milanović je, ističu u Uredu predsjednika, vojarnu u Udbini posjetio u sklopu svojih redovnih aktivnosti informiranja i praćenja stanja u stožerima, zapovjedništvima, postrojbama, ustanovama i drugim ustrojstvenim jedinicama Oružanih snaga.

"Tijekom obilaska obučnih aktivnosti u vojarni u Udbini, Predsjednik Republike je naglasio važnost dobre organizacije obuke kao temeljnog preduvjeta za postizanje operativnih sposobnosti, od pojedinca do cjelokupne postrojbe", ističu u priopćenju.

Uz predsjednika Milanovića, u vojarni u Udbini bili su načelnik Glavnog stožera admiral Robert Hranj, predstojnik Ureda predsjednika Orsat Miljenić, predsjednikov savjetnik za obranu i nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić te državni tajnik Ministarstva obrane Zdravko Jakop.