ministar branitelja

Medved: Milanović ima pravo ne dolaziti na komemoracije na kojima će biti HOS-ove oznake

04.05.2020 u 21:08

Bionic
Reading

Ministar hrvatskih branitelja i zamjenik predsjednika HDZ-a Tomo Medved rekao je u ponedjeljak da predsjednik Republike Zoran Milanović ima pravo ne dolaziti na komemoracije na kojima će biti HOS-ove oznake, kao što je i najavio

"Njegovo pravo je ne dolaziti, a naša obveza je odati počast svim žrtvama, poginulim herojima koji su život položili na oltar Domovine. Jednako tako i hrabriti i biti uz naše preživjele branitelje, pronalaziti odgovarajuće oblike potpore te graditi suverenu RH na temeljima zajedništva, poštivanja i domoljublja", izjavio je Medved za Dnevnik Nove TV.

Nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a kazao je kako će, kao i do sada, na odgovarajući način obilježavati sve obljetnice iz Domovinskog rata.

Na pitanje kako je doživio nedavna politička događanja i Milanovićevu izjavu da HOS-ovu ploču u Jasenovcu treba baciti jer baca sjenu na poginule branitelje, rekao je da je to apsolutno neprihvatljivo te da HDZ vrednuje sve žrtve koje su život položile za slobodu Hrvatske.

Osuda svakog oblika neodgovarajućeg odnosa prema braniteljima

"Osuđujemo svaki takav oblik neodgovarajućeg odnosa prema braniteljima. I ovaj put se pokazuje da SDP inicira sukobe unutar hrvatskoga društva, da otvara, u izostanku odgovarajućih programskih rješenja, ideološke sukobe", ocijenio je Medved.

Rekao je i da HDZ-ova Vlada u protekle četiri godine ima izrazito kvalitetni partnerski odnos sa svim udrugama proisteklima iz Domovinskog rata, te podsjetio da je Vlada Ivice Račana zakonski regulirala pitanje HOS-ova znakovlja, a da Milanovićeva Vlada nije "ništa poduzela".

"Stoga smatramo potpuno neopravdanim otvaranje tog pitanja", poručio je.

Vezano za nadolazeće parlamentarne izbore Medved je rekao da su HDZ i Vlada usmjereni na bitna pitanja vezana za sprječavanje širenja koronavirusa te na pitanja gospodarskog oporavka.

"Što se tiče izbora, kad za to dođe vrijeme HDZ će se pripremiti za njih, pobijediti, a nakon izbora razgovarat ćemo s onim strankama koje uđu u Sabor", naveo je.

Izvijestio je da su na održanoj sjednici razgovarali o aktualnim pitanjima, ali da nisu otvarali temu parlamentarnih izbora i lista. Upitan je li među mogućim partnerima pokret Miroslava Škore, ustvrdio je da će o tome razgovarati kada za to dođe vrijeme.