diplomatska berba

Milanović otkrio što je radio na Dodikovom imanju te zašto ide na sprovod kraljice Elizabete - komercijalnim letom

15.09.2022 u 12:32

Bionic
Reading

Predsjednik Milanović danas sudjeluje u 'berbi grožđa organiziranoj za šefove diplomatskih misija i međunarodnih organizacija akreditiranih u Hrvatskoj. Milanović je domaćin 'Diplomatske berbe', organizator je Grad Jastrebarsko, a sedma po redu takva manifestacija u Jaski održava se u vinogradu obitelji Tomac na Plešivici. Tom prilikom Milanović se obratio novinarima

"Ovo je jedna od dvije hrvatske regije koje su se posebno izdigle u posljednjih nekoliko godina. To je Istra i to je Plešivica", rekao je Milanović okupljenima u Jaski.

"Hrvatska je zemlja vinske kulture i povijesti u proizvodnji vina, a ono što se dogodilo na Plešivici jako je dobar obrazac za hrvatski turizam: malo, ali kvalitetno, što dovodi i do više cijene proizvoda", naglasio je.

"Mi smo mala zemlja s ograničenim resursima i moramo raditi cijele godine i to se pokazalo i na ovogodišnjim turističkim rezultatima, gdje je bilo manje posjećenosti, ali su rezultati bili bolji. To je koncentracija na kvalitetu i prepoznatljivost", rekao je Milanović i poželio da ovo bude još jedna lijepa priča u uspjehu, prenosi Dnevnik.hr.

Milanović u 'Diplomatskoj berbi' Izvor: Ured predsjednika RH / Autor: Tomislav Bušljeta i Filip Glas

Na komentar o paramilitarnim skupinama, Milanović je rekao kako razumije premijera Andreja Plenkovića, no kako "imamo disonantnost između onoga što govori SOA i onoga što govore Plenković i Medved. Neka paze što govore".

"Više od pola godine mi svako malo imamo neku temu koja zaziva na razgovor na najvišoj razini. Ako je zaista tako, onda 'ajmo sjesti za stol", rekao je.

Komentirao je i mogućnost sastanka Vijeća za nacionalnu sigurnost.

“Više od pola godine mi svako malo vidimo neku temu ili je sam gospodin Plenković osobno otvori koja u drugoj rečenici zaziva i poziva razgovor na najvišoj razini. Ako je to što on govori zaista tako, ajmo sjesti i razgovarati jer ja ne znam”, rekao je Milanović.

Na pitanja o genocidu iz Srebrenice nije htio odgovarati.

Upitan što je bilo na druženju u BiH, Milanović je rekao da je to bio “razgovor uz kavu”.

Nije normalno da ja na dan oslobođenja Jajca, umjesto na druženje s Bošnjacima i njihovim predstavnicima, da ja nakon toga idem kod Milorada Dodika, rekao je. "No sada je takvo vrijeme. Normalnije bi bilo da idemo kod onih kojima je hrvatska vojska oslobodila gradove. Kod koga god da ideš netko će ti zalijepiti da ideš kod četnika ili kod ustaše.

Rekao je kako ide na pokop britanske kraljice te da će letjeti komercijalnom linijom, ali "zato što je naš zrakoplov na remontu", rekao je Milanović i dodao da "na sprovod hrvatskog predsjednika nije došao nitko".

"To kad oni budu letjeli komercijalnim zrakoplovom, onda ću letjeti i ja. Mislim, ja idem na sprovod kraljice, a na sprovod Tuđmana - not my favourite - nije došao nitko. To države pamte. Ja idem na sprovod britanske kraljice koja je umrla na dužnosti kao i što je hrvatski predsjednik... Pa onda nekako i moj predsjednik, ali ne moj izbor umro... pa mi je došao samo Orban i Demirel. A to kako ću letjeti je moja stvar", rekao je.

"Neće se leba najest" rekao je o sukobu navijača u Milanu.