ORAH I HDZ RASTU

Milanović najnepopularniji, SDP i dalje pada

04.07.2014 u 10:42

Bionic
Reading

Izborna potpora SDP-u i dalje pada, a raste HDZ-u. Pokazuju to rezultati redovitog mjesečnog istraživanja agencije Promocije plus, javlja HRT

ORAH je sve popularniji, a Hrvatski laburisti tek su na šestome mjestu. HDZ bi u ovom trenutku izabralo 23,1 posto birača, a SDP 19,1 posto. Za obje je stranke to mali rast, odnosno pad u odnosu na mjesec prije, piše HRT.

Predsjednik Ivo Josipović i dalje je najpozitivniji političar s 30,9 posto potpore, a slijedi ga Mirela Holy s 10,5 posto. Na trećem je mjestu predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović s 8,6 posto.

Na vrhu liste najnegativnijih prvi je put premijer Zoran Milanović te je s tog mjesta nakon osamnaest mjeseci potisnuo Tomislava Karamarka. Da je premijer najnepopularniji, smatra 33,4 posto ispitanika, a za Karamarka pak to misli 30,9 posto.

Rezultate najnovije ankete komentirao je i glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan, koji naglašava da je do izbora ostalo još godinu i pol.

'Čujte, imali smo problema, a mi od problema ne bježimo. Cijela Hrvatska to zna, je li tako, imamo problema. Imali smo Glavni odbor koji je imao direktni prijenos u javnost, prema tome, naravno da se to odražava na rejting. Na nama je da vartimo povjerenje građana, godinu i pol dana je do izbora, da završimo reforme i da onda na izborima građani ocjenjuju kome će dati povjerenje', kazao je Dragovan.