'BELA NEDEJA'

Milanović na fešti vina u Kastvu otkrio geslo kojim se vodio u životu i politici i dodao: Nemam ništa reći za koronavirus, svatko je donio svoju odluku

03.10.2021 u 14:14

Bionic
Reading

Predsjednik Zoran Milanović sudjelovao je na središnjoj svečanosti manifestacije 'Bela nedeja' u Gradu Kastvu, kojoj je ujedno i pokrovitelj

Predsjednik Milanović obratio se kratko prisutnima uz poruku kako na takvim manifestacijama “nema mjesta teškim i pretencioznim riječima i notama”. Podsjetio je kako je na “Beloj nedeji” bio prvi put 2008. godine i da je manifestacija tada izgledala dobro, a sada izgleda još bolje. Budući da “Bela nedeja” fešta vina, sve je pozvao da budu oprezni i “nemojte voziti nakon toga, naravno, to moram reći”.

Kratko se osvrnuo i na korona situaciju.

"Nemam ništa reći za koronavirus, svatko je donio svoju odluku, svatko živi za sebe, a opet živi u zajednici. Jako je dobro što smo danas opet ovdje", rekao je napomenuvši da je, iako je bilo puno zanosa i želje prije godinu dana, donesena razumna odluka da se fešta ne održi obzirom na tadašnju nepovoljnu epidemiološku situaciju.

Izvor: Screenshot / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

"Sada uživajte i uživajmo u onome što ste stvorili i što uporno stvarate, a to se može kada se držiš onog gesla, koje je i meni u jednom trenutku mog života i rada u politici nešto značilo: Složimo se! Živjeli", završio je prigodni govor predsjednik Milanović.

Gradonačelnik Kastva Matej Mostarac naveo je da je u kastavskom statutu iz 1400. godine, u kojem se prvi put spominje Kastavština, Bela nedeja navedena kao nešto što se "oduvijek događa".

"Tko smo mi da to prekinemo. Zato je ovogodišnja Bela nedeja organizirana u inat svemu", naglasio je Mostarac.

  • +2
Zoran Milanović na Beloj nedeji u Kastvu Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Nakon otvorenja je predsjednik Milanović u pratnji domaćina obišao sajam i kušao vino.

Prošle godine Bela nedeja je, zbog pandemije koronavirusa, organizirana u smanjenom obujmu, bez masovnijih javnih događanja. Ove godine je ponovno organiziran sajam, na više lokacije se može kušati mlado vino, a priređen je i festival vinara iz drugih dijelova Hrvatske.

Programi su praćeni živom glazbom te se u nedjelju okupilo mnogo građana.