susret na pantovčaku

Predsjednik Milanović s predstavnicima Hrvatskog debatnog društva

01.10.2021 u 15:38

Bionic
Reading

Predsjednik Milanović razgovarao s predstavnicima Hrvatskog debatnog društva i pobjednicima 14. Svjetskog sveučilišnog debatnog prvenstva koji su predsjedniku predstavili svoj rad i debatne klubove u kojima sudjeluje više od 1500 učenika.

Na sastanku s predsjednikom Milanovićem bili su pobjednici 14. Svjetskog sveučilišnog debatnog prvenstva, ujedno i članovi Zagrebačkog studentskog debatnog foruma Lovro Šrem i Tin Puljić, prvi pobjednički tim u povijesti natjecanja koji ne dolazi s engleskog govornog područja.

Predstavnici Hrvatskog debatnog društva predstavili su svoj rad i dosadašnje uspjehe, a kao svoju najvažniju aktivnost istaknuli su koordinaciju rada mreže osnovnoškolskih i srednjoškolskih debatnih klubova u čijim programima redovito sudjeluje više od 1500 učenika.

"Kroz rad klubova učenici razvijaju toleranciju, vještine zagovaranja te ih se potiče na osobnu i društvenu odgovornost i aktivaciju", istaknuli su..

Na sastanku s predsjednikom Milanovićem bili su: predsjednik Hrvatskog debatnog kluba i izvršni direktor International debate education Assoication - IDEA Bojan Marjanović, izvršna direktorica Hrvatskog debatnog društva Gorana Jurišić, voditeljica debatnog programa Darija Jeger te trenerica i trener debatne reprezentacije Eta Krpanec i Luka Petrović.

Oni su mu zahvalili na pokroviteljstvu nad međunarodnom konferencijom debatnih udruga, koje je Hrvatsko debatno društvo organiziralo od 28. kolovoza do 3. rujna kroz potporu programa Europe for Citizens Europske komisije i uz sudjelovanje 60 sudionika iz 25 zemalja.