JAKOVINA PROTJERAN NA EGZOTIČNI OTOK

Milanović: Ministra smo veslom morali izgurati na Bali

12.12.2013 u 12:01

Bionic
Reading

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina posljednjih dana nosi se s kritikama zbog službenog putovanja na egzotični Bali. Mladež HDZ-a zapitala se je li trebao trošiti proračunski novac na takva putovanja u krizi, a premijer Zoran Milanović i potpredsjednica Vlade Vesna Pusić sa sjednice Vlade poručuju: Puno je skuplje ne otići na takvu konferenciju

Nakon što je predstavio smanjenje vodnih doprinosa i obaveze plaćanja naknade za zaštitu voda prilikom gradnje ministru Tihomiru Jakovini obratio se premijer Milanović i kroz smijeh rekao da se sjeća da ministar uopće nije htio ići na Bali:

Ja sam svjedok da niste htjeli ići, mi smo vas potjerali tamo. Onda su vam iskopali račune, a to je skupo i takve stvari koštaju, to javnost mora znati. Ovo je moj mali doprinos... Vidio sam u medijima da je bilo prozivki zbog troškova, a ministar je tamo izguran veslom jer se opirao tome da ide, ali mi na takvim mjestima jednostavno moramo biti predstavljeni. Sutra će biti Pešavar ili neka manje atraktivna mjesta pa će netko drugi morati ići, to je priroda ovoga posla', rekao je Milanović.

Potpredsjednica Vlade Vesna Pusić
rekla je da je konferencija održana u organizaciji WTO-a i Europskog vijeća za vanjske poslove, ali u trgovinskom formatu s temama poljoprivrede. 'Najskuplje je ne ići na takve skupove jer vam onda donose odluke koje mogu biti direktno suprotne nacionalnim interesima i nema nikoga tko će braniti nacionalnu poziciju. To je tisuću puta skuplje od bilo kakvih putnih troškova. Ne možemo si dozvoliti to da nismo prisutni na mjestima na kojima se odlučuje o našoj sudbini, a naročito o sudbini naše poljoprivrede. To može služiti za zabavu ili folklor, ali ako smo ozbiljni, ne možemo si dopustiti to da ne budemo na takvom sastanku.'

Jakovina je zahvalio zbog podrške i rekao da je to bila konferencija koja se odvija jednom u dvije godine, a na njoj je, kaže, bilo 160 delegacija. Tvrdi da su se ondje donosile odluke koje će imati posljedice na sve zemlje WTO-a (Svjetske trgovinske organizacije). Naglasio je i da je iz proračuna plaćen samo hotel.