u službenom posjetu egiptu

Milanović: 'Izražavam duboku sućut narodu Turske i Sirije'

06.02.2023 u 16:17

Bionic
Reading

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović uputio je u ponedjeljak izraze sućuti Turskoj i Siriji zbog stradanja velikog broja ljudi u katastrofalnim potresima koji su pogodili te dvije države, priopćeno je iz Ureda predsjednika

"Izražavam duboku sućut narodu Turske i narodu Sirije za žrtve strašnog potresa. Hrvatska je na to još uvijek osjetljiva i sama se trese jer smo nedavno, za naše uvjete, imali velike potrese, stoljetne potrese", izjavio je Milanović nakon susreta s egipatskim predsjednikom Abdelom Fatahom El-Sisijem na čiji poziv boravi u službenom posjetu Egiptu, navodi se u priopćenju.

  • +10
Milanović u Egiptu Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Filip Glas

Razoran potres koji je u ponedjeljak pogodio južni dio Turske i sjeverozapadnu Siriju usmrtio je najmanje 1700 i ozlijedio više tisuća ljudi, a mnogi su ostali zarobljeni u ruševinama. Potres magnitude 7,8 stupnjeva po Richteru bio je najgori koji je pogodio Tursku ovog stoljeća. Nakon prvog potresa u ranim poslijepodnevnim satima uslijedio je još jedan jak potres magnitude 7,7, a u međuvremenu se dogodio niz slabijih potresa.

  • +17
Potres u Turskoj Izvor: Profimedia / Autor: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia