dvojac na istom mjestu

Milanović promijenio planove pa ipak neće u Jasenovac. Ide na Klis, gdje se očekuje i Plenković

28.04.2022 u 15:34

Bionic
Reading

Iako se već duže vrijeme izbjegavaju, ali se u javnosti 'časte' teškim riječima, predsjednik Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković danas bi se trebali konačno naći na istom mjestu

Iako je danas s predstavnicima Židova trebao sudjelovati na središnjoj komemorativnoj svečanosti u povodu Dana sjećanja na žrtve Holokausta – Jom Hašoa u Jasenovcu, predsjednik Zoran Milanović otkazao je dolazak. Umjesto toga sudjelovat će na Svečanoj akademiji u povodu 31. obljetnice osnutka 4. gardijske brigade na Tvrđavi Klis, gdje je svoj dolazak prethodno najavio i premijer Andrej Plenković. Da to što je predsjednik RH promijenio svoje planove neće utjecati na dolazak premijera na Klis, potvrdili su i u Vladi.

U posljednje vrijeme predsjednik i premijer su se uspješno izbjegavali, posebice nakon izmjene teških riječi koja traje već tjednima. Dapače, premijer Andrej Plenković najavio je da će Vlada bojkotirati Milanovića i da komunikacije među njima, osim pisane, neće biti.

  • +20
Otkrivanje Spomenika žrtvama Holokausta i ustaškog režima Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov / CFROPIX

Drugim riječima, u iduće dvije godine, odnosno do kraja mandata, neće biti nikakvih događanja poput zajedničkih obilježavanja praznika i važnih dana. Ministri neće ići na putovanja s predsjednikom, a ne treba ni očekivati da će lokalni HDZ-ovi čelnici pozivati Milanovića na svečanosti.

  • +18
Milanović u Splitu sudjelovao na prisezi vojnih novaka Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Čagalj