TELEFONSKE KONZULTACIJE

Milanović i Pusić otputovali na južnu hemisferu, zemlju vodi Grčić

09.03.2014 u 21:06

Bionic
Reading

Premijera Zorana Milanovića u odsutnosti mijenja prva potpredsjednica Vesna Pusić, no i ona je otišla na daleki put u Čile. HRT javlja kako će za funkcioniranje vlade biti zadužen Branko Grčić, koji je po hijerarhiji tek treći član vlade

Hrvatska je sljedećih dana bez premijera i njegove zamjenice. Zoran Milanović otputovao je na dva tjedna u Australiju i na Novi Zeland, dok Vesna Pusić ide na tri dana u Čile.

Kako HTV neslužbeno doznaje, zemljom će upravljati potpredsjednik Branko Grčić. 'Da on nije osoba zadužena za funkcioniranje izvršne vlasti, najbolje govori podatak iz Banskih dvora da će se Grčić svakodnevno telefonski konzultirati s premijerom i prvom potpredsjednicom', javlja Dnevnik HTV-a podsjećajući da je zemlja u nikad težoj financijskoj situaciji i da se se sljedećeg tjedna treba usvojiti rebalans proračuna. 'Sasvim sigurno ovo nije trenutak kad iz zemlje trebaju izbivati premijer i njegova zamjenica', javlja HTV.

No putovanjima vladajućih tu nije kraj, početkom tjedna putuje i predsjednik Sabora Josip Leko, prvo u Nizozemsku, potom u Italiju.