ŽENA NA ČELU SDP-A

Milanović i Komadina dobivaju protukandidatkinju?

27.01.2016 u 12:50

Bionic
Reading

SDP bi mogao dobiti predsjednicu, naime, uz aktualnog šefa stranke Zoran Milanovića te jednoga od potpredsjednika SDP-a Zlatka Komadinu, mogućnost kandidature za čelno mjesto na Iblerovom trgu najavila je i Zrinka Starešinić poznatija kao bivša pomoćnica ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine

'SDP je zaslužio i ženu kandidatkinju za predsjednicu stranke', napisala je prije dva dana Starešinić na svojem Facebooku dodavši: 'Ovim putem, a u cilju daljnje demokratizacije stranke (većeg broja kandidata a posebno kandidatkinja) objavljujem svoju kandidaturu za predsjednicu SDP i molim kolegice i kolege da mi pomognu u prikupljanju potpisa i, naravno, javni like od svih hrabrih koji su za moju kandidaturu!'

SDPH je zaslužio i ženu kandidatkinju za predsjednicu stranke! Ovim putem, a u cilju daljnje demokratizacije stranke...

Posted by Zrinka Staresinic on Monday, 25 January 2016

'U mom, vašem i našem SDP-u ima mjesta za sve, a najviše za šljakere koji su do sada uvijek radili za druge i za to nisu dobili ni hvala, glasne kritičare koji su se (gle čuda) usudili nešto javno reći, tihe nezadovoljnike , ali i one zadovoljne koji sada sjede u Saboru i očekuju da opet drugi rade za njih u stranci! Sve vas volim! Tko je za?', zapitala je Starešinić, inače iz Požege, koja je nekada radila i u Hrvatskim šumama te dobila 87 javnih 'lajkova'.

Dan kasnije uslijedila je nova objava na Facebooku u kojoj je napisala da je 'njezino iskazivanje kandidature za predsjednicu SDP-a na toj društvenoj mreži bilo isključivo u interesu otvaranja daljnjih demokratskih procesa u stranci. Želja da ohrabrim kolegice i kolege na iskazivanje svog mišljenja ili interesa bez straha i zadrške'.

S obzirom na to da je, kako tvrdi 'dobila značajan dio podrške i kroz poruke i pozive, o konačnoj svojoj kandidaturi odlučit će u zadanom i propisanom roku do 30.1. 2016.' te je zahvalila svima koji su reagirali na objavu njezina statusa zaključivši da joj 'to daje vjeru i nadu da postoji snaga u SDP-u spremna za nove vjetrove, nove pobjede, nove izazove. Imam osjećaj da ni u našoj stranci stvarno nema povratka na staro'.

Iskazivanje moje kandidature za predsjednicu SDPH na mom fb profilu/statusu isključivo je bio u interesu otvaranja...

Posted by Zrinka Staresinic on Tuesday, 26 January 2016


U najnovijoj objavi na društvenoj mreži istaknula je da 'sve što misli reći, objavit će na svojdem FB profilu i iste obavijesti se može slobodno prenositi'. Ustvrdila je da time želi donekle izbjeći ružne stvari (jasno uvijek neistinite) koje se nužno otvaraju u kampanjama, posebno kada ste žena. Nadam se da iste ružne,prljave i neistinite priče neće lansirati upravo stranačke kolegice i kolege. Jer moja potencijalna kandidatura nije usmjerena protiv nikoga, niti za ikoga, osim za sve članove stranke koji u tome prepoznaju neki novi pristup, novi vjetar', zaključuje Starešinić.

Budući da sam u u zadnjih par sati dobila pozive većeg broja novinara objavljujem ovu obavijest za novinare iz svih...

Posted by Zrinka Staresinic on Wednesday, 27 January 2016

U stranačkoj središnjici pak Komadina će danas krenuti u kampanju za šefa SDP-a predstavljajući smjernice programa za izbore za predsjednika stranke, a i on je na Facebooku potvrdio da je potpisao i poslao Središnjoj izbornoj komisiji i formalnu namjeru kandidiranja za predsjednika SDP-a te zaključio: 'Vjerujem u novi i snažan SDP u kojem odlučujemo svi zajedno'.

Pravo kandidature za sve stranačke dužnosti imaju svi članovi SDP-a, a moraju ih podnijeti do kraja ovog tjedna. Prošlog tjedna Glavni odbor SDP-a, podsjetimo, odlučio je da se prvi krug izbora za predsjednika stranke održi 2. travnja, a eventualni drugi krug 9. travnja.

Glavni odbor je raspisao unutarstranačke izbore. Upoznajte se s procedurom i sudjelujte u izbornom procesu. http://bit.ly/IzboriSDP

Posted by SDP Hrvatske on Wednesday, 27 January 2016