MIMOHOD NAKON NAPADA

Milanović će glasati, pa juri u Pariz s jakom delegacijom

10.01.2015 u 15:22

Bionic
Reading

Hrvatski premijer Zoran Milanović sudjelovat će u nedjelju na mimohodu za obranu republikanskih vrijednosti što se organizira u Parizu, objavljeno je u subotu iz vlade. S njim u Pariz ide i šefica diplomacije Vesna Pusić i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić

Na tome skupu zakazanom nakon ubojstva dvanaest osoba u terorističkome napadu na satirički tjednik Charlie Hebdo, sudjelovat će najviši dužnosnici Europske unije i vođe europskih zemalja.

Milanović u Pariz ide na čelu hrvatskog izaslanstva u kojem će biti i ministri unutrašnjih i vanjskih poslova Ranko Ostojić i Vesna Pusić.

'Sve mjere su poduzete kako bi se ta manifestacija mogla održati u miru, poštovanju i sigurnosti', kazao je ministar unutarnjih poslova nakon kriznog sastanka održanog u Elizejskoj palači.

Prvo na izbore

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović sutra će u 11 sati, glasati na izborima za Predsjednika Republike na svome biračkome mjestu u prostorijama Osnovne škole Petar Zrinski u Krajiškoj ulici broj 9, priopćeno je iz Vlade.


Više od milijun ljudi očekuje se na okupljanju najavljenom za nedjelju u Parizu koji ima za cilj poduprijeti slobodarski duh redakcije Charlie Hebdo na koju je izveden smrtonosni teroristički napad i reafirmirati vrijednosti slobode i demokracije suočene s terorizmom.

Francuski ministar unutarnjih poslova također je kazao kako će plan borbe protiv terorizma u pariškoj regiji, podignut u srijedu na svoju najvišu razinu, ostati na snazi i idućih tjedana i još biti ojačan nakon napada izvedenih posljednjih dana.

'Mi smo, uzevši u obzir kontekst, izloženi rizicima. Stoga je potrebno da plan Vigipirate, koji je bio pojačan u regiji Ile-de-France i koji je objekt posebnih mjera o ostatku zemlje, bude primjenjen tijekom idućih tjedana', kazao je ministar.

Na nedjeljnom mimohodu u Parizu svoje sudjelovanje su potvrdili njemačka kancelarka Angela Merkel, britanski, španjolski i talijanski premijeri David Cameron, Mariano Rajoy i Matteo Renzi, dužnosnici Europske unije Jean-Claude Juncker, Donald Tusk i Federica Mogherini, kao i premijeri Danske, Belgije, Nizozemske, Malte, Finske i Luksemburga, koji su također odgovorili na poziv francuskog predsjednika Francoisa Hollandea da se pridruže toj manifestaciji.