'NISAM LAŽNO SKROMAN'

Milan Bandić: Da sam ja bio premijer, Agrokor se ne bi dogodio

29.04.2018 u 15:34

Bionic
Reading

Gost Intervjua tjedna u emisiji Točka tjedan N1 bio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je govorio što slijedi nakon maratonske sjednice Gradske skupštine na kojoj nije donesen Plan gospodarenja otpada, a osvrnuo se i na dogovor s izvanrednim povjerenikom za Agrokor Fabrisom Peruškom te na gnjev dijela građana i struke koji je na sebe navukao zbog obnove Trga žrtava fašizma

Na pitanje kad će Zagreb imati Plan gospodarenja otpadom Milan Bandić kako neće ići 'bez konsenzusa struke i građana'.

'Ako na šest sjednica Skupštine to riješim, bit ću zadovoljan', poručio je u razgovoru za N1.

Osvrnuo se i na prosvjede građana u Brezovici i Podsusedu.

'Brinem ja o građanima Brezovice i Kostanjeka, više nego oni što prosvjeduju. Klizište Kostanjek se mora sanirati. Hoće li biti samo dovoz krutog materijala ili drobilica, to ćemo sada vidjeti. A za Brezovicu ćemo naći alternativno rješenje. Probate, idete, ne ide. Život je to, život je kompromis. Ja da živim tamo i ja bih bio protiv, razumijem te ljude', rekao je Bandić i dodao da su prosvjede instruirali 'pojedinci koji hodočaste od parka na Savici pa nadalje'.

'To je demokracija, ali ja radim, ja sam optimist', kazao je.

O tome znači li eventualno premještanje lokacija izvan Zagreba i veće cijene rekao je da ako ne bude drugog rješenja otpad mora zbrinuti negdje drugdje, a 'to drugdje podrazumijeva dodatan trošak'. Na komentar voditeljice emisije da to znači skuplje račune za građane, poručio je: '

'Ali ne mojom krivicom.'

Rekao je i da je floskula da se Zagreb po pitanju razvrstavanja otpada nalazi na dnu Europe.

  • +4
Milan Bandić otvorio radove na uređenju Trga žrtava fašizma Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak

'U Zagrebu odvajamo 33 posto otpada. Jamčim to svojom glavom', izjavio je Bandić koji je optimističan i oko radova na Trgu žrtava fašizma, koji su izazvali bunu dijela građana i javnosti.

'Pozvat ću vas na otvaranje za tri mjeseca pa ćete vidjeti kako to izgleda', rekao je u emisiji.

Reakcije je izazvao i njegov dogovor s izvanrednim povjerenikom u Agokoru oko spašavanja Tiska pri čemu dio dobavljača Agrokora smatra da je Zagreb kao vjerovnik u puno boljoj situaciji od drugih, da je dobio 80 posto duga. Bandić je rekao da to nije točno i da su dobili kao i ostali.

fotopregled

Povijesni dogovor dviju Koreja, uhićenje šefa hakerske bande i Bandićev poraz obilježili su tjedan

Pogledaj galeriju

'Agrokor je 27 godina propusta svih Vlada koje se su oplemenile Todorića. On nije izrastao na ledini. Gradonačelnik nije bio premijer, da jesam, možda bi bilo drugačije. Ti koji su stvorili Todorića i probleme, sada ih nema nigdje. Neka izađu iz mišjih rupa i pokažu zašto su to napravili. Da sam ja bio premijer ne bi se dogodio Agrokor. Nisam lažno skroman, govorim istinu', poručio je.