ROVOVSKA BITKA

Drama u Skupštini, pet sati rasprave, a još se ne zna hoće li Zagreb dobiti Plan gospodarenja otpadom

26.04.2018 u 21:21

Bionic
Reading

Plan za gospodarenje otpadom izazvao je potpunu dramu u Skupštini Grada Zagreba. Naime, ni pet sati od početka rasprave PGO nije donesen, a pitanje je hoće li i biti

Iako je od samoga jutra bilo jasno da gradonačelnik Milan Bandić nema dovoljno ruku za njegovo izglasavanje, jer su mu leđa okrenuli koalicijski partneri Neovisni za Hrvatsku i HDZ, on je uporno inzistirao da PGO ostane na dnevnom redu sjednice.

'Neću ga povući. Plan ćemo sprovesti izglasali ga vi ili ne, ali ćete onda snositi odgovornost zato što nećemo povući 85 posto sredstava iz EU već će sve platiti Zagrepčani', poručio je u nekoliko navrata Bandić što oporbi što partnerima.

Da ga je povukao PGO bi mogao ponovno uvrstiti na slijedeću Skupštinu, a u slučaju njegova ne izglasavanja to bi mogao napraviti tek za tri mjeseca.

No, kad je postalo jasno da nitko neće dignuti ruku za Plan, u kojem su najspornije lokacije za kompostanu u Obreščici i odlagalište građevinskog otpada u Podsusedu, Bandić je povukao ručnu.

Krenule su stanke koje traju već skoro dva sata da bi iz njih bilo iznjedreno rješenje.

  • +11
Prosvjed ispred zagrebačke Gradske skupštine Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadić

Amandamnima Bandić je predložio izbacivanje Obreščice i Podsuseda. Tražile su se i ruke oporbe za to, ali ona nije bila sklona. Posljednju stanku zatražio je HDZ, a razlog za nju najvjerojatnije je manjak potrebnih zastupnika koji trebaju dignuti ruke za PGO.

Hoće li Plan biti izglasan i u kojem obliku ostaje za vidjeti negdje oko 22 sata.