UHIĆENI SU

Migranti oteli starca, strpali ga u prtljažnik i njegovim automobilom pobjegli u Italiju

09.05.2019 u 11:43

Bionic
Reading

Slovenska policija još nije službeno potvrdila priču o navodnoj otmici starijeg čovjeka iz sela Mali Nerajec nedaleko od Črnomelja, na jugozapadu zemlje, kojega su migranti u srijedu oteli te u njegovom automobilu pobjegli u Italiju, u kojoj su uhićeni, no slovenski mediji u četvrtak, pozivajući se na više izvora, prenose da se slučaj doista dogodio

Policija još ispituje slučaj i o tome će, kako se predviđa, tijekom dana biti riječi na konferenciji za novinare u policijskoj upravi Novo Mesto, zaduženoj za kontrolu tog sektora granice prema Hrvatskoj, objavila je u četvrtak ujutro Slovenska tiskovna agencija STA.

No, prema vijesti koju je upravo objavila Slovenska televizija, policija je potvrdila slučaj, navevši da su migranti uključeni u otmicu uhićeni u suradnji s talijanskim kolegama.

Skupina od četvoro migranata u srijedu je sredinom dana otela 79-godišnjaka koji je prskao vinograd, svezala ga i stavila u prtljažnik njegova automobila, a onda ga izbacila iz vozila u šumi blizu 180 kilometara udaljene Sežane, na drugom kraju države. Migranti su pobjegli u Italiju te ih je privela talijanska policija, objavio je u srijedu kasno navečer portal Siol.net, pozivajući se na izjavu starčeve kćerke.

Ona je u razgovoru za lokalne medije kazala da joj je otac, kad je s njim u srijedu razgovarala prije spomenutog incidenta, kazao da ima 'goste' koji su mu se predstavili kao 'arheolozi' koji žele pogledati ima li u vinogradu kakvih arheoloških nalaza. Kasnije je vidjela da je kroz selo prošao očev automobil, ali njega nije vidjela. Budući da ga kasnije u vinogradu nisu našli niti su s njim mogli stupiti u kontakt, podigli su uzbunu, ispričala je za lokalne medije.

On im se konačno telefonom javio oko 18 sati popodne te im ispričao da je bio otet i da su ga iz automobila izbacili u šumi blizu granice s Italijom, pa je došao do kuće iz koje im se javio.

Kako je objavio portal Siol.net, koji je prvi objavio spomenutu informaciju, kontrola tog dijela slovensko-hrvatske granice, na kojoj je zadnjih tjedana pojačan migrantski priljev, od sinoć je pojačana i u nju se uključila i vojska.

  • +12
Migranti na GP-u Maljevac Izvor: Cropix / Autor: Robert Fajt / CROPIX