VELIKA HUMANITARNA AKCIJA

Mi smo Zadrani - Stephanie je naša!

12.09.2012 u 17:16

Bionic
Reading

Zadar je na nogama. Nakon skromnih rezultata prvih dana akcije prikupljanja pomoći obitelji petogodišnje djevojčice Stephanie Milda koja boluje od teške bolesti mozga, Arnold-Chiarijeve malformacije zbog koje mora na hitnu operaciju u Chicago, znani i neznani su pokrenuli niz inicijativa kako bi maloj sugrađanki pomogli spasili život i podarili zdravlje

Troškovi liječenja su 250.000 dolara, a dan operacije, 27. rujna, sve je bliži. Unatoč izvrsnoj medijskoj kampanji i reakciji građana na društvenim mrežama nakon nekoliko dana prikupljeno je svega 7.500 kuna Pojačane aktivnosti donijele su fantastičan rezultat te se u poslijepodnevnim satima utorka svota dosegnula 100.000 kuna. Dalo je to krila prijatelji obitelji Milda koji su odlučili svim snagama animirati sugrađane i hrvatsku javnost kako bi se u kratkom roku učinilo čudo i prikupilo potrebnih gotovo 1,5 milijuna kuna. Pokrenuli su akciju 'Mi smo Zadrani - Stephanie je naša!' čija je glavna poruka 'Kupite kartu za najozbiljniju i najbitniju utakmicu i budite njezin gledatelj cijeli svoj život'.

Zvijezde se uključile u humanitarnu akciju

Vrhunac cijele akcije za Stephanie je dobrotvorni koncert koji će se održati u srijedu, 19. rujna, s početkom u 20 sati u dvorani na Višnjiku, a na koncertu će nastupiti ugledna imena hrvatske estrade poput klape Intrade, Gibonija, Mladena Grdovića...

Na javnim gradskim površinama, u ugostiteljskim objektima, šoping centrima i na drugim frekventnim lokacijama poput Morskih orgulja, Narodnog trga i Kalelarge prodavat će se tzv. karte života. Svaka prodana karta osigurava obitelji Milda 30 kuna za potrebe liječenja kćerkice. Početak prodaje najavljen je za četvrtak, a ako je suditi prema reakcijama Zadrana na forumima lokalnih portala i društvenim mrežama, bit će to jedna od najvećih humanitarnih akcija u Zadru ikada.

U pripremi je i 'Stephanien tjedan' koji će se održati od 17. do 23. rujna. Namijenjen je tvrtkama, obrtnicima i trgovačkim društvima. Svaka od njih izabrat će svoj dan u tjednu i artikl od čije će se prodaje tog dana zarađeni novac donirati obitelji Milda.

Iz niza najavljenih aktivnosti kojima se želi prikupiti novac za liječenje male Stephanie izdvajamo dva sportska događaja. To su malonogometni turnir u organizaciji Jader ljetne lige, MNK Bruschetta i MNK Brodarice i turnir u basketu 3 na 3 koji pripremaju dečki okupljeni oko Facebook stranice 'KK Zadar - uspomene, vječnost, realnost'.

Broj onih koji žele pomoći sve je veći i veći. U akciju se uključila i glumica Doris Pinčić, kao i učenici 4b razreda Prehrambene škole koji će na manifestaciji Dani smokava na svom štandu imati kasicu prasicu u koju će skupljati novac za malu Stephanie.

Stephanie Milda na prečac je osvojila srca svojih sugrađana, a jedna od njihovih dirljivijih akcija je postavljanje transparenta na zidinama u blizini gradskog mosta. One su do sada svjedočile o brojnim političkim, društvenim i sportskim događajima. Ovih dana kultno je zadarsko mjesto rezervirano za malu Stephanie i poruku: 'Svi ka' jedan stat ćemo uz Stephanie!'.

Podsjetimo da je sukladno savjetu financijskih stručnjaka i propisima Republike Hrvatske za akciju pomoći Stephani otvoren poseban žiroračun za donacije na ime Stephanie Milda, a detalji cijele akcije dostupni su i na Facebook stranicama: http://www.facebook.com/#!/anitaivica.milda
Roditelje možete osobno kontaktirati na broj mobitela: 098/9772-080 ili putem e-pošte: anita.milda@gmail.com

Donacije se mogu uplatiti na žiroračun:
ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK
ŽIRORAČUN BANKE 2402006-1031262160
CROATIA
S.W.I.F.T CODE ESBCHR22
STEPHANIE MILDA
BROJ RAČUNA 3102360581
IBAN HR8924020063102360581