GLASOVAO DRŽAVNI VRH

Mesić: Žao mi je što Hrvatsku nisam uveo u EU

27.12.2009 u 13:08

Bionic
Reading

Svoju su građansku dužnost u Zagrebu ispunili i predsjednik Republike Stjepan Mesić, predsjednica Vlade Jadranka Kosor te predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić

Premijerka je glasovala u OŠ u Ulici Antuna Augustinčića. Kazala je da od budućeg predsjednika očekuje dobru suradnju - za dobrobit Hrvatske. 'Očekujem da ćemo dobro raditi na poslovima koji su nam zajednički, dakle na vanjskoj politici, očekujem toleranciju i međusobno poštivanje', kazala je.

Izrazila je nadu da će izbori proći u demokratskom ozračju te napomenula da je današnji dan zapravo praznik demokracije jer o svemu odlučuju građani.

Predsjednik Stjepan Mesić glasovao je na biračkom mjestu 18 za prvu izbornu jedinicu u OŠ Petar Zrinski. Tom je prilikom kazao da mu je žao što kao predsjednik nije uveo Hrvatsku u Europsku uniju. To će, dodao je, učiniti njegov nasljednik. Izrazio je i žaljenje jer Hrvatsku napušta u krizno vrijeme.

Nakon što je obavio svoju građansku dužnost, predsjednik sabora Luka Bebić izrazio je nadu u dobar odaziv na izborima. Od novog predsjednika očekuje da Hrvatsku izvede iz krize i uvede je u Europsku uniju. Kazao je da je suradnja s predsjednikom Mesićem bila korektna, ali da s novim predsjednikom ta suradnja možda može biti neposrednija.