ŠIRENJE DEZINFORMACIJA

Mesić: Neću voditi treći blok

10.09.2009 u 15:35

Bionic
Reading

Već sam više puta rekao da ću poslije drugog mandata biti doživotni bivši predsjednik. Ne znam tko širi dezinformacije o tome da ću voditi treći blok, rekao je predsjednik Stjepan Mesić u Varaždinu opovrgavajući time tvrdnju da će po završetku predsjedničkoga mandata povesti treći blok na izbore protiv HDZ-a i SDP-a

Novinarima je tijekom posjeta Vindiji poručio da se pozabave istraživanjem kako bi otkrili tko i zašto širi takve informacije, i to je bilo sve što je želio reći o navodnom vođenju novoga bloka s radnim nazivom Liberalna konfederacija, piše Jutarnji.hr. Kratko je komentirao i da suprotstavljanja u Vladi znače dijalog koji dovodi do rješenja, a demantirao je i mogućnost da Sanader želi srušiti premijerku Kosor.

'Pa on ju je postavio, zašto bi je rušio', začudio se Mesić. Na upit je li točno da izravno podržava Nadana Vidoševića kao predsjedničkoga kandidata, Mesić je odgovorio da predsjedničkih kandidata u Hrvatskoj još nema te da će oni koji to misle biti, postati kandidati kad skupe dovoljan broj potpisa.

'A nekima ni to neće biti dovoljno jer vidjeli smo na prošlim izborima da nisu mogli skupiti ni upola glasova koliko su skupili potpisa', ustvrdio je Mesić.