KRIV JE POLANČEC

Mesić: Ja nisam rumen zbog afere Podravka

30.10.2009 u 14:34

Bionic
Reading

'Nakon završetka afere Podravka, ja se sigurno neću rumeniti, a tko hoće, vidjet ćemo!' - tim je riječima predsjednik Stipe Mesić komentirao ostavku potpredsjednika Vlade Damira Polančeca

Mesić je u izjavi za tportal odbio Polančecov napad i optužbe da je upravo on intervenirao u to da Srđan Mladinić od Podravke za SMS dobije kredit bez pokrića, uz tvrdnje kako je sporni Podravkin kredit već bio dodijeljen kad mu se Mladinić obratio za pomoć.

'Kad je Mladinić došao i požalio mi se na lošu situaciju, uputio sam ga prvo u HBOR, a on mi je rekao da su mu već dali kredit. Pitao sam ga zašto onda ne ide po pomoć u Podravku, a on mi odgovorio da i tamo već ima kredit, i to 65 milijuna kuna', naglasio je Mesić .

Predsjednik Mesić ističe i da je podržavao Mladinića kao i druge poduzetnike kojima je prioritet bio proizvodnja i izvoz, jer je to politika za koju se on uvijek zalagao.

Na Polančecove optužbe da je Mesić intervenirao i zbog odmarališta u Pirovcu, i to zato što je riječ o interesima Žarka Pavline za kojega Polančec tvrdi da je u rodbinskim vezama sa šefom države, Mesić je odgovorio da to nije istina i da nije ni znao da se to odmaralište prodaje.

Pavlina je, naglašava Mesićeva glasnogovornica Danja Šilović Karić, Mesiću tzv. daljnja svojta - 'muž nećakinje predsjednikove maćehe'.