PRIPREMA JE POLA POSLA

Merkel se za sastanak s Trumpom pripremala čitajući Playboy

21.03.2017 u 17:10

Bionic
Reading

Uoči prošlotjednog sastanka s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom, njemačka kancelarka Angela Merkel pripremala se za razgovor čitajući njegov intervju Playboyu

Kako je novinarima rekao visoki njemački dužnosnik, kancelarka Angela Merkel ozbiljno se pripremala za ovaj susret. Pročitala je mnoge govore i intervjue američkog predsjednika, uključujući i onaj koji je još davne 1990. dao Playboyu. U njemu je Trump izrekao nekoliko svojih političkih teza, od kojih dio sada pokušava realizirati, piše britanski dnevni list The Independent.

Pored toga, njemačka kancelarka analizirala je i Trumpovo ponašanje za vrijeme sastanka s drugim svjetskim čelnicima, poput britanske premijerke Therese May, kanadskog premijera Justina Trudeaua te japanskog premijera Shinzo Abea.

Podsjetimo, sastanak njemačke kancelarke i američkog predsjednika održan je prošlog petka. Tijekom sastanka novinari su zamolili političare da se rukuju, ali je Trump ignorirao tu molbu. Američki predsjednik također je ignorirao poziv kancelarke na rukovanje.

Bijela kuća nakon sastanka je reagirala priopćenjem kako predsjednik nije čuo prijedloge novinara i kancelarke.