EPILOG VERBALNE PALJBE

Meiću odbijena žalba, klevetao je Bandića i mora platiti kaznu

05.04.2013 u 14:44

Bionic
Reading

Županijski sud u Zagrebu odbio je žalbu SDP-ovog gradskog zastupnika Jurice Meića i time potvrdio prvostupanjsku presudu kojom je proglašen krivim za klevetu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića zbog čega mora platiti nešto manje od pet tisuća kuna kazne

Meić uz to mora platiti i dvije tisuće kuna sudskih troškova. Bandić je u travnju 2011. tužio Meića jer ga je na sjednici Gradske skupštine, nezadovoljan gradonačelnikovim odgovorom na pitanje kako je mogla biti izdana lokacijska dozvola za projekt 'Cvjetni' iako nije izgrađena šetnica koja bi spojila Gundulićevu ulicu s Cvjetnim trgom, upitao koliko se nakrao i kako ga nije strah Svevišnjega, a govori da je vjernik.

Bandić mu je na to odvratio da je neradnik zbog čega je Meić tužio i Bandića. Bandić je oslobođen, a sutkinja je ocijenila da Meić nije uvrijedio Bandića, već da ga je oklevetao.

'Nekome reći da je dokazani kradljivac jest kleveta, to više što Meićeva rečenica nije bila motivirana nijednom Bandićevom rečenicom', rekla je sutkinja 2012. kada je prvostupanjska presuda donesena.

'Činjenica je da se radi o političkoj borbi u političkoj areni i ovakva odluka može postati potencijalna opasnost u pogledu moguće zabrane govora i izražavanja mišljenja zastupnika', ustvrdio je pak Meićev odvjetnik.