PROJEKT OD 20 MILIJUNA KUNA

Još jedno propalo Bandićevo obećanje: Mehanizacija odvezla zemlju, a od 'rivijere na Savi' - ništa

17.08.2018 u 11:16

Bionic
Reading

'Aktivnosti na Savi', projekt težak 20 milijuna kuna, trebao je biti otvoren u lipnju. Kamioni su vozili zemlju, a onda je sve stalo. Četiri mjeseca kasnije na mjestu s kojeg je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio kupalište, gradski zastupnik HNS-a Tomislav Stojak pokazao je kako 'kupalište' izgleda danas

Potkraj travnja, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić spustio se do Save, ispod Savskog pješačkog mosta, da bi vidio kako napreduju radovi na projektu 'Aktivnosti na Savi'.

Riječ je, podsjetimo, o projektu vrijednom 20 milijuna kuna koji je predviđao smještanje privremenih montažnih objekata među kojima su sustav za prikazivanje filmova, višenamjenski paviljoni, sunčališta i bazeni, a sve prema projektu autora Carlosa Zarca, Sare Palomar i Josea Luisa Hidalga iz Španjolske i Zuhala Kola iz Turske koji su pobijedili na međunarodnom natječaju.

Bageri su krčili, kamioni odvozi zemlju i korov i trajalo je to još koji dan i onda je sve stalo. A u travnju je obećano da će sve biti gotovo do lipnja.

Četiri mjeseca kasnije na mjesto gdje je stajao Bandić izašao je Tomislav Stojak, gradski zastupnik HNS-a i šef zagrebačkog ogranka narodnjaka.

'Ovdje je trebalo biti sunčalište i kupalište, a pogledajte što ima. Odvezena je zemlja i sad je sve u korovu. Ovo je projekt od 20 milijuna kuna što je cijena obnove Mosta slobode koji je u katastrofalnom stanju i koji se nije počeo obnavljati. Što je prioritet, kupalište ili prometna infrastruktura koja se raspada', upitao je Stojak.

Počelo čišćenje i održavanje površina u inundacijskom pojasu rijeke Save Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Naveo je da je kupalište još jedan Bandićev populistički, nezavršeni projekt za kojeg nema osiguranih sredstava u proračunu.

'Proračun se loše puni. Lani je minus bio 360 milijuna kuna, a ove godine, bojim se, bit će još i više', zaključio je Stojak i pozvao Bandića da se uozbilji.

OTPADA BETON, ARMATURA TRULI

U fokusu nakon genovske tragedije: Pogledajte u kakvom su stanju zagrebački mostovi

Pogledaj galeriju