presica ministra

Medved: S gnušanjem odbacujem optužbe o korupciji

14.12.2023 u 12:27

Bionic
Reading

Ministar branitelja Tomo Medved komentirao je aferu Mreža, zbog koje je smijenjen ministar gospodarstva Davor Filipović, a u kojoj se pojavilo i njegovo ime

Ministar je najprije govorio o sjednici Odbora. Kaže da se već dugo provlači pitanje potpore RH logorašima iz srpskih koncentracijskih logora te da je na ovu temu podneseno detaljno izvješće i da su članovi Odbora primili sve na znanje. 'Zbog osjetljivosti tematike sjednica je bila zatvorena. Ono što je bitno, članovi Odbora primili su sve informacije', rekao je.

Komentirao je i optužbe o korupciji.

'Možemo još jednom ustvrditi da je ovdje na djelu korupcija jednog medija, oporbene stranke Most i bivšeg savjetnika', ponovio je Medved rečenicu koju ponavljaju iz HDZ-a otkad je počela afera.

Kazao je da s gnušanjem odbacuje mogućnost da je na djelu bila bilo kakva korumpirana aktivnost. Odbacio je i svaki oblik pokušaja da se njega dovede u kontekst koruptivnih radnji.

'S gnušanjem odbijam svaku moguću sumnju da je posrijedi bilo kakav oblik korumpiranog pristupa, bilo kakvo financiranje, bilo kakva pogodovanja bilo kome', izjavio je Medved novinarima u Saboru komentirajući pojavu svoga imena u aferi Mreža, zbog koje je smijenjen ministar gospodarstva Davor Filipović.

Novinar Marin Vlahović jučer je u emisiji Otvoreno na HRT-u rekao da ga je Medved molio da ga prestane komentirati i ponudio mu 'neki način suradnje'

Vlahović je rekao da je doznao i da Ministarstvo branitelja financira 'neke opskurne medijske projekte, tiskovine koje nemaju puno veze'. 'Vraća li se dio tog novca nekome ili ne, ja ne znam', rekao je u srijedu navečer na HTV-u.

Medved je objasnio da je 2021., tijekom sanacije posljedica potresa u Petrinji, imao s kontakt s Vlahovićem, ali isključivo radi objektivnog izvještavanja o potpori stradalima u potresu.

Ministar Medved tvrdi da je pokušaj uvlačenja Ministarstva branitelja u ovu aferu neosnovan i neprihvatljiv.

Naglašava da je neprihvatljiva optužba da je Ministarstvo s nekim medijima sklapalo aranžmane. 'Radi se o izmišljotini', kazao je Medved.

'Sve o čemu je na sastancima stožera raspravljano bilo je transparentno i vodili su se zapisnici', poručio je ministar, odbacivši usporedbe s bivšim petrinjskim gradonačelnikom Dumbovićem.

Medved kaže da je ovo programski nasrtaj Mosta na Vladu.

'Ovaj pokušaj uvlačenja Ministarstva branitelja je neosnovan, netočan i neprihvatljiv. Ministarstvo branitelja je resor koji skrbi o najranjivijoj populaciji, organizira obljetnice naših pobjeda, u određenim prilikama plaća in memoriam objave ili tekstove u svjetlu sjećanja na hrabre branitelje ili žrtve. Nikakvih drugih aranžmana nije bilo. Nestvaran je pokušaj ili insinuacija tog novinara koji iznosi da ne zna je li Ministarstvo dogovaralo aranžmane s novinarima. To je potpuna izmišljotina, s gnušanjem to odbijam', kazao je Medved.