posjet sisku

Medved o Milanoviću: Mi se ponašamo odgovorno i civilizirano, ali suočeni smo s nasrtajima i neprimjerenom retorikom

11.06.2021 u 15:42

Bionic
Reading

Iako je predsjednik Zoran Milanović danas opet prozvao premijera, Andrej Plenković danas se prilikom posjeta Sisku nije pojavio pred novinarima. Izjavu je medijima tamo dao potpredsjednik Vlade Tomo Medved

Medved je pritom komentirao Milanovićeve najnovije izjave.

'To je još jedan pokazatelj neprimjerene komunikacije, njegova fokusiranost prema predsjedniku vlade iz samo njemu poznatih razloga. S druge strane, ono što je bitno i što svakako moramo ponavljati, to je ta neovisnost pravosuđa. Pravosuđe je neovisno i poglavito je neovisno u mandatu naše vlade, a dokaz su procesi koji se provode. Teze koje predsjednik Milanović izriče u pogledu svog viđenja možda povlači iz mandata kad je on bio predsjednik Vlade', rekao je Medved, dodavši da 'HDZ-ova vlada ulaže iznimno velike napore kako bi pravosuđu omogućili samostalnost'.

S obzirom da Plenković u zadnje vrijeme rjeđe osobno odgovara na prozivke Milanovića, novinari su Medveda upitali da li je došlo do promjena u taktici.

'Predsjednik vlade u prošlom mandatu i ovom je vjerojatno jedan od premijera koji je najčešće dostupan medijima. Važno je da postoje i drugi dužnosnici u stranci i vladi. I naša je obveza prezentirati politike i osvrtati se na akutalna pitanja', kazao je Medved.

Na pitanje nije li to povlačenje, Medved kaže: 'Ne povlačimo se i nemamo razloga niti smo osobe koje su se ikada povlače. Ponašamo se odgovorno i civilizirano, ali smo suočeni s nasrtajima i neprimjerenom retorikom.Nismo dobili mandat vrijeđati u medijima'

Uskoro opširnije