obljetnica ustrojavanja

Medved čestitao Vukovima: 'Deveta gardijska brigada bila je okosnica obrane domovine'

28.10.2022 u 09:13

Bionic
Reading

U povodu 30. obljetnice ustrojavanja 9. gardijske brigade i 15. obljetnice Motorizirane bojne Gardijske mehanizirane brigade HV-a, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved poslao je u petak čestitku 'Vukovima' istaknuvši koliko je značajan bio doprinos te brigade u obrani domovine

"Deveta gardijska brigada bila je od presudnog značaja za obranu Gospića i okosnica obrane na širem području ličke bojišnice te u operacijama Maslenica, Medački džep i Ljeto 95., kao i u pobjedonosnoj Oluji", istaknuo je ministar hrvatskih branitelja u čestitki slavnim "Vukovima".

Podsjetivši da je kroz brigadu prošlo oko 8000 pripadnika, naglasio je da se u ovoj prigodi s posebnim pijetetom prisjećamo poginulih "Vukova" – njih 56 položilo je svoje živote u obrani i oslobađanju naše domovine.

"Njima i njihovim obiteljima vječno smo zahvalni za našu slobodu i neovisnost, kao i svima vama koji ste bili spremni na žrtvu za domovinu pod vašim čuvenim geslom ‘primus inter pares’. Proslavili ste svoju brigadu i časno ime Vukova na ponos Like i cijele Hrvatske, a vaš častan ratni put uzor je mladim hrvatskim vojnicima u redovima pobjedničke Hrvatske vojske", istaknuo je ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Čestitao je i mladim "Vukovima", zaželjevši da im crna beretka bude podsjetnik na slavnu prošlost i poticaj za njihov profesionalni razvoj. "Ostanite uvijek domovini vjerni i prvi među jednakima!", poručio je.