kriminalna skupina

Među uhićenima u velikoj akciji i glasnogovornica PU Karlovačke i šef Vijeća romskih udruga?

27.11.2019 u 17:19

Bionic
Reading

U sklopu velike akcije tijekom koje je razbijena kriminalna skupina koja se bavila izradom dokumenata za neke od najopasnijih kriminalnih grupacija uhićen je Nusret Seferović i više policijskih službenika, a među njima je i Senka Staroveški, glasnogovornica Karlovačke policije, doznaje neslužbeno Jutarnji.hr

Za 49-godišnjeg Seferovića se sumnja da je bio glavni šef grupe koja je nabavljala i izrađivala originalne putovnice za pripadnike srbijanskog Zemunskog klana, te pripadnike crnogorskih klanova Škaljara i Kavčana, navodi Jutarnji.hr.

Seferović, koji je predsjednik Vijeća romskih udruga Hrvatske, je osoba koja se nije prvi put našla u vijestima iz 'crne kronike'. Naime, u dvorište njegove kuće je prije tri godine tijekom noći bačena bomba.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je u izjavi novinara potvrdio kako je dobio informaciju da je u tijeku realizacija velike policijske akcije u kojoj je uhićeno 30-ak ljudi.

"Radi se o akciji, kako mi je kazao glavni ravnatelj policije, koja se priprema već duže vremena. Uhićeni su pripadnici domaćih skupina koje su surađivale sa stranim kriminalnim skupinama. Čestitam policiji na odlično obavljenom poslu", kazao je Božinović.