ZAŠTO RUJAN FEST NIJE NA BUNDEKU

Medo je želio da medvjedi rade Šumsku feštu. Zato su zečevi otišli

14.09.2013 u 19:05

Bionic
Reading

Organizatori Rujanfesta na svojim stranicama su kroz basnu objasnili zašto su lani potjerani s Bundeka i koga smatraju glavnim krivcem za to

Rujan fest, koji počeo jučer kod šoping centra Westgate u blizini Zaprešića, odselio se prošle godine naprasno s lokacije kod jezera Bundek u Zagrebu. Podsjetimo, lani je sve već bilo dogovoreno, da bi dvadesetak dana prije festivala Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, naprasno donio odluku o zabrani njegova održavanja.

Spominjalo se tada da je gradonačelnik, navodno, tražio da festival ima besplatan ulaz, na što organizatori nisu pristali jer su, navodno, masno plaćali lokaciju Zagrebačkom holdingu, pa je Bandić onda našao nove ljude i organizirao Bundekfest.

Iako nikad nisu direktno progovorili o razlozima 'protjerivanja' s Bundeka, organizatori Rujanfesta ove godine učinili su to indirektno preko svoje web i Facebook stranice gdje su kroz basnu, na kraju koje tvrde da je 'svaka sličnost sa stvarnim osobama slučajna', pojasnili zašto su otišli.

Priču prenosimo u cijelosti, a iz nje se da zaključiti da je Medo nitko drugi doli gradonačelnik Bandić.

Fešta u šumi ili kako je Rujanfest morao otići s Bundeka

Bila jednom jedna velika, lijepa šuma. U šumi su sretno živjeli svi; medvjedi, zečevi, vjeverice i ostali. U toj šumi vlast je držao jedan medo. Jednoga dana su se zečevi dogovorili da organiziraju feštu za sve žitelje šume, zvanu 'Šumska fešta'.

Zečevi su uredno iznajmili najveću livadu u šumi i počeli organizirati 'Šumsku feštu' i uspjeli su. Svake godine 'Šumska fešta' bila je sve posjećenija. No Medo, šef šume, sve je to gledao svake godine i pitao se što on ima od toga?!

Zečevi su rekli da se svi žitelji šume sjajno zabavljaju i da su napokon napravili nešto za cijelu šumu, te da već sada puno plaćaju Šumskom Holdingu.
No, Medo nije bio zadovoljan. Medo je rekao: Želim da tu feštu rade moji kumovi medvjedi i da ja napokon imam nešto od toga. Tražio je i puno poklona. Ipak on vlada šumom. Zečevi su to odbili.

Tada se Medo naljutio i rekao zečevima da više nikada neće moći raditi ?Šumsku feštu'. Zečevi su ostali u nevjerici. No, Medo je zabranio feštu, otjerao zečeve iz šume i rekao da tu feštu sada mogu raditi samo njegovi kumovi medvjedi i da livadu mogu dobiti besplatno.

Računao je Medo da će i on sada imati korist od toga. Zečevi su morali otići raditi 'Šumsku feštu' u neku drugu šumu. Nadajući se da će jednoga dana doći na vlast neki drugi Medo koji će raditi za sve žitelje šume, a ne samo za neke. Sva sličnost sa stvarnim osobama je slučajna.