grijesi prošlosti

Mediji: Ćorušića dvaput privodila policija i vodila u Vrapče jer je u alkoholiziranom stanju mahao pištoljem i pucao

24.05.2022 u 10:24

Bionic
Reading

Ante Ćorušić, ravnatelj KBC-a Zagreb, najveće bolnice u Hrvatskoj, i dugogodišnji šef HDZ-ova Odbora za zdravstvo koji je pretendirao na mjesto ministra u čak dvije HDZ-ove vlade, sudjelovao je, doznaje tjednik Nacional, prije nekoliko godina u čak dva incidenta

'Dobili smo čvrst dokaz i svjedočanstva. On je u alkoholiziranom stanju izvodio incidente. Dva incidenta dogodila su se u zagrebačkim Šestinama, u kojima se nalazi njegova kuća. Prvi incident odvio se 2009., kad je Ćorušić pred članovima obitelji prijetio da će se ozlijediti, pa su oni pozvali policiju', rekla je za N1 novinarka Nacionala Orhidea Gaura. Drugi incident dogodio se dvije-tri godina kasnije, rekla je u 'Novom danu' novinarka Nacionala. Oba puta privela ga je policija, dodaje Gaura. Ante Ćorušić zasad nije odgovorio na novinarske upite o ovim navodima.

Prema pisanju Indexa, Ćorušića je policija 22. rujna 2009. oko 23 sata odvela u Psihijatrijsku bolnicu Vrapče nakon što je u obiteljskoj svađi mahao pištoljem i prijetio da će se ubiti. U službenim dokumentima, koji su u Indexovu posjedu, stoji da je dovezen u Vrapče kolima hitne pomoći u pratnji policije jer je bio, kako je utvrdila interventna policija, 'pod utjecajem alkohola', a nakon obiteljske svađe prijetio je samoozljeđivanjem. Navodno se posvađao sa sinovima 'oko učenja', potom izvadio pištolj, navodno bez metaka, i zaprijetio da će se ubiti. 'Djeca su', piše u službenom dokumentu, 'pobjegla iz stana' i pozvala policiju dok je supruga ostala s njim. Navodno je popio dvije čaše vina. Ćorušić je u tom trenutku bio predstojnik Zavoda za ginekološku onkologiju u Petrovoj bolnici te član Etičkog povjerenstva bolnice.

Ćorušić novinara uputio na suprugu

Novinar Indexa nazvao je Antu Ćorušića, ravnatelja Kliničkog bolničkog centra Zagreb, za komentar događaja od prije 13 godina koji ga je uputio na suprugu rekavši da će ona objasniti sve što se dogodilo te noći. Dao im je i telefonski broj supruge. Ona, pak, nije bila previše zainteresirana za izjavu.

'Sve je objavljeno, nemam što sad komentirati. Ja sam emancipirana intelektualka, ne ovisim o svom mužu, mogu se brinuti za četvero djece i sigurno ne bih dozvolila da me muž zlostavlja', kratko rekla im je Janja Ćorušić.

Drugi incident, prema pisanju Nacionala, dogodio se nekoliko godina nakon obiteljskog incidenta, kada je Ćorušić pijan pucao iz pištolja u zagrebačkom naselju Šestine, u kojem ima obiteljsku kuću, a sve je policiji prijavila jedna strana ambasada koja ondje ima rezidenciju. Policija ga je i tog puta privela u Psihijatrijsku bolnicu Vrapče. Izvori Nacionala tvrde da je on imao zaštitu policije u oba slučaja jer mu je trebala biti oduzeta dozvola za posjedovanje oružja, a koju navodno posjeduje jer se bavi lovom.