uspjeh u kanadi

Medalja za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu novinara skijaša

20.03.2023 u 06:56

Bionic
Reading

Novinarka portala Telegram Ana Raić Knežević osvojila je brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu novinara skijaša u kanadskom skijaškom centru Marble mountain

Treće mjesto zauzela je u veleslalomu, zamalo joj je izmaknula medalja u kombinaciji (veleslalom i nordijska utrka) u kojoj je bila peta, dok je u nordijskoj utrci bila deveta.

Druga hrvatska novinarka koja je nastupila na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu novinara skijaša, Barbara Štrbac s Nove TV, u veleslalomu je bila 8. u nordijskoj utrci 10. te u kombinaciji 14.

Ovo je bilo 68. Svjetsko prvenstvo novinara skijaša koje se organizira od 1955. godine. Iako su ova natjecanja prvotno bila zamišljena kao susreti novinara ondašnjeg Zapada i Istoka, tradicija novinarskih skijaških natjecanja održana je do danas.

Prvenstvo organizira Ski klub međunarodnih novinara (SCIJ), neprofitna organizacija kojoj je na čelu kanadski novinar Frederick Wallace.

Obje hrvatske novinarke sudjelovale su i u okruglom stolu o sigurnosti izvjestitelja iz ratnih zona te područja katastrofa.