Prava za sve

Massive Chalice će imati istospolne veze

08.06.2013 u 13:54

Bionic
Reading

Nadolazeća igra iz Double Fine uključivati će istospolne veze i brakove kao dio svog generation-based gameplaya

Brad Muir, direktor razvoja u Double Fine studiju, otkrio je da će Massive Chalice imati istospolne zajednice i brakove u intervjuu za Rock Paper Shotgun.

Muir ističe da ih je podrška Kickstarter donatora inspirirala da u igru uključe istospolne opcije. 'O toj opciji nismo uopće raspravljali sve dok projekt nismo lansirali na Kickstarteru. Bili smo toliko fokusirani na tradicionalne mehanike igre i kako će to sve skupa funkcionirati da smo jednostavno taj dio previdjeli'.

'Imamo jedinstvenu priliku razmišljati i riješiti to pitanje kako želimo jer smo ga prvo predstavili publici. Ideju smo predstavili široj publici, a u njoj je bilo ljudi koji su htjeli više razgovarati o toj opciji. Na našem službenom forumu tema je puna 'rejđanja'.

Developeri su već prije izrazili želju za jednakosti spolova u dizajnu Massive Chalicea. 'Gameplay smo željeli učiniti spolno neutralnim. Oba spola bit će jednako opaka na bojnom polju.'

 

 

Muir je istaknuo da istospolni aspekt igre vrlo vjerojatno ne bi bio ni razmatran da su se odlučili za tradicionalni proces razvijanja igre u kojem izdavači imaju vrlo važnu ulogu. 'Ako bi se netko i sjetio opcije istospolnih veza, ideja bi bila vrlo brzo ugašena zbog svoje kontroverznosti. Izdavači ne bi htjeli da se tako goruća tema veže za igru koji izdaju.'

Podsjetimo, Massive Chalice je single-player turn-based taktička igra unutar multigeneracijske strategijske kampanje. Igru razvija Double Fine studio koji je kao i mnogi drugi developeri financijsku podršku potražio na crowdfunding stranici Kickstarter. Projekt je dosegao svoj cilj od 725 tisuća dolara prilično brzo, a do kraja Kickstarter kampanje ima još 19 dana.

Massive Chalice je planiran za PC, MAC i Linux platforme.