reakcija na kuščevića

Maras: Sada je sigurno da je Vlada HDZ-a čeličnim šakama uhvaćena u spiralu korupcije

29.08.2019 u 14:35

Bionic
Reading

DORH-ov zahtjev za davanje odobrenja za pokretanje postupka protiv bivšeg ministra Lovre Kuščevića, koji je stigao u Sabor, bio je povod i za reakcije iz oporbe

'Svi u Hrvatskoj znaju što je ministar Kuščević radio. Nema nikoga tko u ovom trenutku nije svjestan da je ministar svoje imovinske interese kontinuirano stavljao ispred javnih te zlouporabom položaja na kojima se nalazio ostvario milijunsku imovinsku korist. Ovo je samo još jedan dokaz da rekonstrukcija Vlade nije bila ništa drugo nego prikrivanje kriminala', stav je SDP-a objavljen na njihovoj Facebook stranici.

O zahtjevu DORH-a za skidanje imuniteta Kuščeviću oglasio se i SDP-ov član Mandatno-imunitetnog povjerenstva Gordan Maras.

Sada je sigurno ono na što SDP upozorava već godinama, a to je da je Vlada HDZ-a, odnosno Andreja Plenkovića čeličnim šakama uhvaćena u spiralu korupcije. Ova HDZ-ova Vlada je najkorumpiranija Vlada koju je Hrvatska ikada imala jer se ovakve stvari nisu događale ni tijekom devedesetih godina kada su kriteriji korupcije bili puno niži nego što su danas', rekao je Maras.

Podsjetimo, DORH je zatražio od Sabora skidanje imuniteta Lovri Kuščeviću kako bi protiv njega mogao biti pokrenut kazneni postupak za kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti. Radi se o slučaju izmjena Prostornog plana općine Nerežišća te slučaju POS. Mandatno-imunitetno povjerenstvo koje bi trebalo odobriti zahtjev zasjedat će početkom sljedećeg tjedna.