najdugovječniji političar

Manolić prognozira: Milanović pobjeđuje, Grabar Kitarović vraća se u NATO, a Šeks ima šanse preuzeti HDZ

06.10.2019 u 17:15

Bionic
Reading

Tko će pobijediti na predsjedničkim izborima i što će neki od kandidata raditi nakon njih, u razgovoru za Jutarnji list prognozirao je najdugovječniji hrvatski političar Josip Manolić, koji u ožujku sljedeće godine navršava punih sto godina

Manolić ponavlja svoju tezu da će bivši šef SDP-a i bivši premijer Zoran Milanović pobijediti na predsjedničkim izborima i to u prvom krugu, a da će, ako ga uopće bude, u drugom krugu pobijediti aktualnu predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović. Kao glavni razlog za to što će aktualna predsjednica biti poražena na izborima navodi to što se micanjem biste Josipa Broza Tita s Pantovčaka odmaknula od antifašizma.

'Ja sam u principu protiv drugog kruga. U njega će ući Milanović i aktualna predsjednica. Škoro je, kako bih rekao, čovjek za nuždu, jer se na desnici nije moglo naći osobu koja ima državničke kapacitete', rekao je Manolić u intervjuu za Jutarnji llist, iako je dodao da bi se moglo dogoditi da ipak Miroslav Škoro prođe u drugi krug u kojem bi odmjerio snage s Milanovićem.

Manolić već zna i što će Grabar Kitarović učiniti nakon izbornog poraza.

'Otkud je došla, tamo će se i vratiti. Ona je iz NATO-a došla, tamo će se i vratiti', kaže Manolić.

  • +6
Josip Manolić Izvor: Cropix / Autor: Darko Tomas

Najdugovječniji hrvatski političar, koji je u karijeri, osim u tajnim službama, bio i premijer te predsjednik Županijskog doma Sabora, smatra da će i Andrej Plenković završiti na nekoj europskoj dužnosti.

'Mislim da je on već odabrao svoju poziciju u EU', kaže Manolić i dodaje da bi u tom slučaju šanse da postane predsjednik HDZ-a imao još jedan politički veteran, Vladimir Šeks, dok bivšem predsjedniku stranke Tomislavu Karamarku ne daje šanse 'jer je sebe diskvalificirao u aferi s MOL-om'.

Cijeli intervju s Josipom Manolićem možete pročitati ovdje.