ne planira povratak

Mamić u Tomislavgradu podnio zahtjev za izdavanjem osobne iskaznice

08.06.2018 u 16:48

Bionic
Reading

Bivši čelnik NK Dinama u četvrtak kratko boravio u Tomislavgradu gdje je u prostorijama tamošnje policijske uprave podnio zahtjev za izdavanje osobne iskaznice, potvrđeno je iz PU Tomislavgrad.

Kako piše Večernji.ba Nakon boravka u prostorijama PU Tomislavgrad, Mamić se kratko zadržao u lokalnom kafiću gdje se družio s građanima.

Za portal Klix.ba Mamić je rekao da postoje dva glavna razloga zbog kojih se našao u ovoj situaciji. 'Prvo, ja se nisam bavio politikom, niti sam bio član ijedne stranke, ali sam podržavao HDZ. Kako sam imao utjecaja, HDZ je od toga imao velike koristi i time se ta stranka ponosila. Uvijek su me molili da dođem na njihova okupljanja i za aktivnosti prilikom dolaska na vlast. Jednom sam tako u Bruxellesu upoznao današnju predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović i odmah sam joj rekao: Vi morate biti nova hrvatska predsjednica. Ona se nasmijala, rekao je Mamić.

Inače, obitelj Zdravka Mamića vuče podrijetlo iz Zidina, mjesta pokraj Buškog jezera kod Tomislavgrada, gdje posjeduju obiteljsku kuću koju je Zdravko, sa svojim rođacima iz Bjelovara, obnovio za stanovanje prije 19 godina.

  • +3
Zdravko Mamić u Međugorju komentirao nepravomoćnu presudu Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Čagalj/PIXSELL

Podsjetimo, Mamić je osuđen na šest i pol godina zatvora pred Županijskim sudom u Osijeku.

U četvrtak u Međugorju je izjavio kako nije dobio poziv od vlasti BiH da se izjasni o zahtjevu Hrvatske za njegovim izručenjem, ali je nagovijestio da će do daljnjega ostati u Bosni i Hercegovini jer ne vjeruje hrvatskome pravosuđu.